Ege Akdemir Grubu ‘Oto’dan çekildi

Akdemir Grubu ‘Oto’dan çekildi

04.01.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’in köklü otomotiv firmalarından olan grup, sürpriz şekilde Toyota bayiliğinden çekilme kararı aldı

Akdemir Grubu ‘Oto’dan çekildi

Temeli 1960 yılında halı ticareti ile atılan Akdemir Grubu’nun Genel Koordinatörü Atilla Tezer, grubun kendi markaları ile büyümeye devam ettiğini, Bornova’da yepyeni bir AVM’nin temellerini atacağını söyledi.

Güçlü markaların bayisi
Gelinen süreçte mobilyadan beyaz eşyaya, gıdadan otomotive ve motosiklete kadar pek çok sektörde faaliyet gösterdiklerini anlatan Tezer, grubun dünyanın ve Türkiye’nin en önemli markalarının da bölge distribütörlüğünü yürüttüğünü kaydetti.

Servis hizmeti sürecek
Tezer, grubun Ege, Akdeniz, Marmara, Trakya ve Karadeniz bölgelerine yayılmış 3 bine yakın güçlü bir bayi zincirine sahip olduğunu ve 20 ülkeye ihracat yaptığını söyledi. Grubun, Pano, Eva gibi kendi markalarının yanı sıra Yamaha, Apple, Royal, İdaş, Sunny, Yuki, Kleo markalarının da yetkili bayi olduğunu aktaran Tezer, “Grubumuz, 1995’den bu yana sürdürdüğü Toyota İzmir Bayiliği’ni 22 Aralık 2011 itibariyle sonlandırmıştır. Otomotiv olarak satış sonrası hizmetleri ise sürdürüyoruz.” dedi.

Haberin Devamı

Bornova’ya AVM kuruyor
Perakende sektöründeki deneyimleri ve güçlü markalarının yarattığı sinerjiyi değerlendirmek isteyen grup Bornova’da hayata geçecek büyük bir alışveriş merkezi yapma kararı aldı. Projeleri tamamladıklarını ve anlaşmayı imzaladıklarını belirten Atilla Tezer, yeni alışveriş merkezinin oldukça iddialı olacağını belirtiyor.