Ege Akhisar’da ince hesaplar

Akhisar’da ince hesaplar

10.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bank Asya 1. Ligi’nde Adanaspor’u son dakika golüyle yenerek kurtuluş için umutlanan Akhisar Belediyespor da ince hesaplar yapıyor.

Akhisar’da ince hesaplar

Akhisar’ın kaderi de son 90’da belli olacak. Altay’a göre daha avantajlı olan Akhisar, son hafta deplasmanda, Play Off hesabı yapan Tavşanlı Linyit ile oynayacak. Matematiksel olarak kurtuluşunu ilan edemeyen Akhisar’da kulaklar, Adana-Altay, Karşıyaka-Güngören, Bolu-Kartal maçlarında olacak. İkili averaj hesaplarında sadece Kartal’a karşı dezavantajlı olan Akhisar; Güngören ve Altay’a üstünlük sağlamış durumda. Akhisar’da Burak ve Lima cezalı duruma düştü.

Akigolar nasıl kurtulur?

Akhisar, Tavşanlı Linyitspor’u yenerse 35 puana ulaşacak ve diğer sonuçlara bakmaksızın ligde kalacak. Beraberlik de yetiyor. Güngören, Kartal ve Altay’dan biri bile yenilse, hatta berabere kalsa bile kurtuluyor. Bu takımlardan birinin yenilmesi durumda, Akhisar’a beraberlik de yetecek. İkili averaja kalınırsa, Akhisar’ı sadece Kartal üzebilir. Çünkü Akigo, diğer takımlara karşı ikili averajda iyi durumda. Üçlü, dörtlü averajda da iyi. Akhisarspor Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, “Bu takım düşmeyecek. Taraftarımızla, yönetimimizle kenetlendik. İşimizi şansa bırakmayacağız. Tavşanlı’dan da puan ya da puanlar alacağız” dedi.

Akhisar’da yer yerinden oynadı

Adanaspor’un müthiş direncini uzatma dakikalarında Emre ile kıran Akhisar Bld, 1-0’lık galibiyetle hayata tutundu. Yeşil siyahlı taraftarlar da bu gole bayram etti. Taraftarların tribünlere astığı “İnanıyoruz size, başaracaksınız yine” yazılı pankart da futbolcular için doping etkisi yaptı.