Ege Akhisarspor’da tek hedef geri dönmek olmalı

Akhisarspor’da tek hedef geri dönmek olmalı

17.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Akhisarspor’da tek hedef geri dönmek olmalı

Kâbus gibi bir sezonun ardından Süper Lig’e veda eden ve 1. Lig’e gerileyen yeşil siyahlıları değerlendiren yazarlarımız “Gün, Akigo için ah vah günü değil. 7 yıllık harika başarı öyküleri var. Takımı Teknik Direktör Mehmet Altıparmak’a emanet etmeleri bu süreçte doğru bir karar. Bir yıl aradan sonra Süper Lig’e döneceklerine inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Akhisarspor’da tek hedef geri dönmek olmalı

Spor Toto Süper Lig’den küme düşen Akhisarspor’un 2018-2019 sezonunun genel durumunu değerlendirir misiniz?

Fatih Tanfer: Geçtiğimiz sezon benim için futbolda üzüntünün ve hayal kırıklığının adı Akhisarspor oldu. Elindeki çok yetenekli oyunculara rağmen transfer ayında birçok futbolcusuna Süper Lig takımlarının talip olduğunu duyuyoruz. Böylesine güçlü oyunculardan oluşan bir kadronun küme düşmesi inanılacak gibi değil.

Sezon başından itibaren çok sayıdaki teknik adam değişiklikleri ve bir türlü oturmayan oyun planı. Elbette futbolcuları da her teknik direktör değişikliği sonrası oyun planına adaptasyondaki zorlukları. Bazı haftalarda saçma sapan oyun tarzı, basit pas hataları, hiç mücadele etmeyen bir oyun anlayışı maalesef sezonun büyük bölümünde takımın kötü gidişatını engelleyemedi. Türkiye Kupası finalindeki Galatasaray karşısındaki Akhisar’ı izleyip de bu takım nasıl düşüyor diye düşünmeyen kalmadı.

Haberin Devamı

Defansta bireysel hatalar üst düzeydeydi. Mustafa Yumlu’nun eksikliği sezon boyunca hissedildi. Savunmada kademe anlayışında ciddi zaaflar vardı. Rakiplere çok fazla pozisyon verdiler.

Hücumda en az üç oyuncusuna teklif yağıyor. Ancak öylesi dalgalı performanslar gösterdiler ki inanamıyorum. Öyle goller kaçırdılar ve önde top tutamadılar. Nedense sonucunda çabuk pes ettiler. Takım halinde ilerleyen haftalarda mental ve fiziksel yorgunluk üst düzeye çıktı. Yüksek tempoda oynayamadılar. Bazı maçlarda öyle performans gösterdiler ki neden diğer haftalarda bu oyun yoktu dedirtti. Sonuçta bu olumsuzluklar bir araya gelince elbette ortaya böylesi üzücü bir sonuç çıktı. Akhisarspor Süper Lig’e veda etti.

Bülent Buda: Bir sezon öncesinin ligde başarılı, kupada şampiyon takımından Soner, Muğdat, Seleznyov, Ömer ve onlara ek olarak başarılı teknik adam Okan Buruk gitti. Yeni teknik birimler ve yeni transferler ile ne yazık ki bir önceki dönem gibi devamlılığı yakalayamadılar. Buna ek olarak Mustafa Yumlu’nun uzun soluklu sakatlığı ile Manu, Chilashi, Jose, Regattin gibi futbolcularda bir türlü yakalanamayan istikrar. İç sahada yitirilen puanlar çok önemli. Yepyeni bir stad, müthiş bir ambiyans buna karşın doldurulamayan ve rakipleri baskı altına alamayan seyirci sayısı. Bu yetersizlikler ile yaşanan savrulmalardan sonra kupada finali oynamasına karşın ligde havlu atmış bir Akhisar, gerçekten sevenlerini üzen bir sonuçla başbaşa kaldı. İstikrarıyla, devamlılığıyla övündüğümüz Akhisar’daki bu savrulmalar incelenmeye ve ders çıkarılmaya değer.

Haberin Devamı

Yeni sezonda sizce Akhisarspor nasıl bir transfer politikası izlemeli?

Fatih Tanfer: Elbette Akhisarspor’un bir tek hedefi olmalı. O da Süper Lig’e geri dönüş. Yönetiminin bu gerçeği asla unutmayacağı inancındayım. Artık Akhisarspor Süper Lig’de oynamanın heyecan ve mutluluğunu yaşadı. Bir yıldan fazla olabilecek ayrılıklar maalesef bazı dezavantajları beraberinde getiriyor. Teknik Direktör olarak son iki yıldır takımlarını Süper Lig’e çıkaran Mehmet Altıparmak’la anlaşılması Akhisarspor’un Süper Lig’e çıkmasının önemli bir göstergesidir. Elindeki birçok yetenekli oyuncunun durumu net biçimde belli olduktan sonra transferlerin yapılması kaçınılmaz. Bugün itibariyle bu mevkilere futbolcu alınmalı ifadesi sadece havada kalan bir ifade olur. Yönetimin teknik direktör Mehmet Altıparmakla birlikte en hızlı bir biçimde şampiyonluk yarışının kadro yapılanmasını oluşturmalı.

Haberin Devamı

Bülent Buda: Akhisar’ın en önemli hedefi elbette Süper Lig’e geri dönmek olacak. Eldeki mevcut kadro her şeye karşın bu hedefi karşılayacak güçte. Ancak gidenler oldu, büyük boşluklar gözleniyor. Düzenli olarak vurguluyorum belki sıkıcı geliyor ama istikrar bir kulübü ayakta tutan başarıyı olası kılan kavramlar. Akhisar’da yıllarca bu kavramları savunduk. Böylelikle de başarıya ulaştılar. Yani Akhisar temel felsefesine geri dönüş yapmalı.

Yeni sezonda yeşil siyahlılardan beklentileriniz neler?

Fatih Tanfer: Bu sorunun yanıtı ikinci soruda verdim. Akhisarspor’un öncelikli hedefi kesinlikle Süper Lig’e hemen dönmek olmalı.

Bülent Buda: İstikrarlı bir teknik birim ve ardından 1 yıl aradan sonra Süper Lig. Bu Süper Lig’e dönüşü olası kılacak kadro yapılanması. Akhisar’ın potansiyeli, başarıyı gerekli kılan oluşumları kurmaya yeterli.

Haberin Devamı

Yani son söz. Müthiş istikrarsız bir sezon yaşadılar. O kaybettikleri istikrarı kazanırlarsa Süper Lig’e dönerler.

Yazarlar