Ege Akıllı tarım dönemi

Akıllı tarım dönemi

25.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ne ait Menemen Çiftliği’nde kurulacak İzmir Tarım Teknoloji Merkezi’yle, verimin artması sürdürülebilirlik ve modelin tüm kente yayılması amaçlanıyor

Akıllı tarım dönemi

Ege Üniversitesi (EÜ) ile İzmir Ticaret Borsası (İTB) ortaklığında kurulacak, İzmir Tarım Teknoloji Merkezi (İTTM) çalışmaları sürüyor. Projeyle EÜ Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde, tarımsal üretime ileri teknolojinin entegre edilmesiyle verim ve kalitenin artması, aynı zamanda çevreye dostu üretim modellerinin geliştirilmesi amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Bilgiyi paylaşıyoruz

Proje paydaşlarından EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli ve JTI Türkiye adına Mehmet Ateş, Japonya’dan gelen heyeti ağırladı. Üniversitelerin amaçlarından birinin de bilgiyi toplumla paylaşmak olduğunu belirten Rektör Budak, “Tarım 4.0 anlamında birikimimizi üreticilerle ve STK’larla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Proje, gerek yeni teknolojilerin geliştirilmesi gerekse de Japonya’dan teknoloji transferi anlamında büyük önem taşıyor” dedi.

İnovasyon ortamı

Üniversite, STK ve özel sektörün bir arada olmasının önemine değinen Kestelli de, “Borsa olarak, akıllı tarım ve bilişim teknolojilerine yatırım yapma hedefine öncelik veriyoruz. Sektörümüzün en temel hedefi, tarımda verimi artırıp sürdürülebilirliği sağlamak. Bu amaçla merkez; araştırma, deneyimleme, tasarım ve inovasyon ortamı olmasını, üretim sahalarında, eğitim merkezinde, model atölyelerinde, akıllı seralarında, laboratuvarlarında, tüm aktörleri buluşturan bir tasarım ve üretim ortamı olacak” diye konuştu.

Yazarlar