Ege Akın akın Karaburun’a!

Akın akın Karaburun’a!

23.01.2023 - 00:30 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir’in desteğiyle Karaburun Belediyesi’nin düzenlediği Nergis Festivali 200 bini aşkın yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırladı.

Akın akın Karaburun’a

İzmir Büyükşehir’in desteğiyle Karaburun Belediyesi’nin düzenlediği 5. Karaburun Nergis Festivali, renkli görüntülere sahne oldu. İlçe merkezine girişte uzun araç konvoyları oluştu. Nergis Festivali’yle üreticilerin de yüzü güldü. Hem nergis hem de yerel el ürünleri alışverişi yapan ziyaretçiler, Karaburun’a özgü lezzetleri de tatma fırsatı buldu. Üretime dayalı festivallerin kentte büyük bir ekonomi yarattığını vurgulayan  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Festivalimiz bu yıl hiç yaşamadığı kadar yoğun bir tempo yaşıyor. Adeta insanlar akın akın Karaburun’a geliyor. İzmir yüzünü yerelde kalkınmaya döndürdü, emeklerinin karşılığını topluyor. Ülkemizin kalkınmasına İzmir’den kaldıraç olmaya çalışıyoruz” dedi. Soyer, “Karaburun nergisi, Akdeniz’in en güzel koku bahçesini yaratmış. Bizim nergise sahip çıkmamız gerek. Belediye olarak binlerce nergis soğanını her yıl üreteciyle buluşturuyoruz. Asıl hayalim dünyanın her yerine bu güzel kokuyu yaymak” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akın akın Karaburun’a

Erdoğan, Mordoğan-Karaburun arası araç konvoyu oluşturan ve sabırla yavaş yavaş da olsa ilerleyen yurttaşlara teşekkür etti.

Başkan İlkay Girgin Erdoğan da, “Biz festivallerle ilçemize özgü tarımsal ürünlerin daha fazla tanınmasını sağlarken, hemşehrilerimizin lokmasını büyütmeyi hedefliyoruz. Nergisi sadece çiçek olarak görmemeliyiz. Nergis soğanları emekçi ellerde ayıklanır. Yaz sıcağında tepede güneş var demeden toprağa bırakılır. Nergis bizim için sadece bir çiçek değil, umut, iş, aştır” şeklinde konuştu.

Kokuyu alan geldi

Etkinliğin iki gününde 200 bini aşkın ziyaretçiyi geçtiklerini kaydeden Başkan Erdoğan, “Türkiye’nin her yerinden misafirleri ağırlıyoruz. Ünümüz sadece ülkemizle sınırlı kalmadı, yurtdışından da yoğun katılım var. Büyükşehir Belediye Başkamız Tunç Soyer’in destekleriyle nergis, Karaburun hak ettiği değeri bulacak” ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Akın akın Karaburun’a

Yerel üretici çok mutlu

Festival, yurtiçinden olduğu kadar yurtdışından da yoğun ilgi gördü. Denizli’den İzmir’e sadece Nergis Festivali için geldiklerini dile getiren Işık Bakan, “İnanamadık, herkes buraya akın etmiş” dedi. İstanbul’dan gelen Melek Dursun, “Ülkemizin her köşesi değerli ama bu festival çok güzel oldu” şeklinde konuştu. 30 yıldan beri nergis üreticisi olduğunu dile getiren Hasan Öksüzer de, bu yıl çok kalabalık olduğunu söyledi, “Şimdiden çiçeklerimin yarısını sattım” diye konuştu. Hasan Bozyak ise, “Toprağa sahip çıkın, bu gelenek sürsün” dedi.

ESHOT’tan üç yeni hat

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, üç yeni hat daha açtı. Son üç yılda filosuna 457 yeni otobüs dahil eden ESHOT, 675 No’lu Seferihisar-F. Altay Aktarma Merkezi, 684 No’lu Urla-F. Altay Aktarma Merkezi ve 909 No’lu Zeytinalanı–F. Altay Aktarma Merkezi hatlarını bugün devreye aldı. ESHOT, yeni açılanlarla birlikte hat sayısını 60’a çıkardı.

Bornova’dan başlayacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kullanım sayıları giderek artan yeni ulaşım aracı elektrikli skuterler için özel bir yol bir tasarladı. E-skuterların güvenli ve kesintisiz ulaşımını sağlayacak yol için Bornova Çayı kıyısı pilot bölge seçildi. Toplam 7.5 km. uzunluğunda olacak e-skuter yolunun 4 km’lik etabının 2023 yılı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.