Ege Alfemo, Mickey Mouse’u çocuklarla buluşturuyor

Alfemo, Mickey Mouse’u çocuklarla buluşturuyor

21.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmirli mobilya devi, genç odalarının vazgeçilmezi, Disney kahramanlarının yer aldığı mobilyalarını halen 40 ülkeye ihraç ederken, tüm dünyaya üretim yapmaya hazırlanıyor

Alfemo, Mickey Mouse’u çocuklarla buluşturuyor

İzmir Torbalı’daki fabrikasından dünyaya konsept ihracat gerçekleştiren mobilya devi Alfemo, 2010’un mobilya trendini “Alfemoda” ismiyle belirleme iddiasında... Firma ayrıca bir yandan bayilik ağını ve üretim tesislerini büyütürken, bir yandan da dünyadaki genç odalarının vazgeçilmezi olan Disney karakterlerini mobilyalarda kullanma lisansını genişletmeyi ve dünya lisansörü olmayı hedefliyor.
Her hafta bir mağaza
Alfemo Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, mobilyada konsept bütünlüğünü ilk uygulayan firma olarak şimdi de “Alfemoda” farkıyla moda trendlerini yaşam alanlarına taşıdıklarını söyledi. Tekstilde olduğu gibi mobilyada da moda kavramının son derece etkin olduğunu, tasarım, markalaşma ve ar-ge faaliyetlerinin büyük önem kazandığını belirten Davulcuoğlu, “İlk çıkış noktamızı tüketici alışkanlıkları oluşturuyor. Diğer yandan, modern mobilyanın en iyi temsilcisi olduğumuzu düşünüyoruz. ‘Mobilyanın moda kısmını Alfemo temsil eder’ diyoruz. Moda denilince markamız akla gelsin istiyoruz” dedi.
Ramazan Davulcuoğlu, Türkiye’de ve dünyada mağazalaşma çalışmalarının sürdüğünü, “her hafta bir mağaza” sloganıyla şimdiye kadar 32 yeni bayilik açtıklarını, yıl sonuna kadar bu rakamın 55 olacağını, böylece toplam sayının 147’ye çıkacağını kaydetti.
Yurtdışında da Almanya, Libya, Kırgızistan, Suriye, Danimarka, Hollanda, İran, Arnavutluk ve Bosna Hersek’te 15 mağaza projeleri olduğunu ifade eden Davulcuoğlu, “Toplam 49 şubeye ulaşmayı planlıyoruz” diye konuştu.
Bu yıl ihracatlarının Euro bazında yüzde 115 arttığını bildiren Ramazan Davulcuoğlu, yurtiçinde ise yüzde 20’yi aşkın büyümeleri olduğunu, bunun yanı sıra 101 yeni çalışan aldıklarını açıkladı.
2010’u 5.5 milyon liralık yatırımla kapatmayı planladıklarını vurgulayan Davulcuoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’de Disney karakterlerini mobilyalarda kullanma lisansı bulunan tek firmayız. Tüm Avrupa ve Ortadoğu’yu aldık. 40’ı aşkın ülke bizim lisansımızda. Alfemo’yu dünya partneri yapmak istiyoruz.”


Alfemoda’nın yeni trendleri
- Colorful: Alfemoda Colorful’da parlak beyaz gövdede cappucino, siyah ve kırmızı olmak üzere high gloss malzemeyle kaplı üç ayrı renkte yaşam ünitesi ve plazma center bulunuyor. Led aydınlatmalı vitrinler dikkat çekerken, bol kırlentli modern çizgideki Colorful Sofa, dört ayrı renkte döşenmiş.
- Los Angeles: Plazma televizyonun konabileceği köşe duvar ünitesiyle bir ilk yaratıyor. Yerden kazanç sağlayan tasarım, dar oturma odaları için ideal bulunuyor.
- Ying Yang: Zıtlıkların dengesinin felsefesi olan Ying-Yang’ı daha önce de kullanmış olan Alfemo bu alandaki çeşitlerini zenginleştirmiş. Arkadan özel aydınlatmalı, sürgü sistemli, cam kapaklı yaşam ünitesi ve cam kapaklı, gizli çekmeceli orta sehpa ve döner tekli koltuk, puf, köşe takımı ve sofa içeriyor.
- Flex: Colorful ve Los Angeles serilerini tamamlayan, istenen kombinasyonları yaratmaya yardımcı olacak uni-mobilyalardan oluşuyor.