Ege Ali Çetinkaya yayalaşıyor

Ali Çetinkaya yayalaşıyor

01.03.2023 - 00:05 | Son Güncellenme:

Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’in seçim vaatlerinden olan Ali Çetinkaya Caddesi Yayalaştırma Projesi için ilk kazma vuruldu.

Ali Çetinkaya yayalaşıyor

Esnafla yapılan görüşmelerde, yayalaştırılmanın caddeye katacağı değerin kabul görmesiyle birlikte gerekli çalışmalar için ihaleye çıkıldı. Ortalama 310 metre ana cadde ve 200 metre de caddeye bağlı Mithat Paşa, Şevket Hoca ve Pasaj sokaklarını kapsayacak projeyle, Burhaniye’nin merkezinde yer alan Ali Çetinkaya Caddesi yeni çehresine kavuşacak. Çalışmalar iki etap olarak yapılacak, ilk etapta Kocacami Mahallesine bağlı Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak eski hastane önüne kadar olan alanda ve caddeye bağlı sokaklarda yol, altyapı, peyzaj, donatı alanları ve ışıklandırma sistemleri oluşturacak.

Haberin Devamı

Projenin 2. etabında ise yaklaşık 170 dükkan cephe güneşlikleri ile tabelalarının yapımları gerçekleştirilecek. İçinde donatı alanları, ışıklandırma, engellilere de uygun yürüme ve oturma alanları, peyzaj ve heykellerin bulunacağı proje, ilçe merkezini modern bir görünüme kavuşturacak. 

‘Ortak amacımız hizmet’

Burhaniye Ziraat Odası’nın yeni başkanı Alibey Karaaslan ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’i ziyaret etti. Karaaslan, birlik ve beraberlikle çalışmaların sürdürülmesi gerektiğini belirtti. Deveciler de, “Vatandaşa hizmet ortak amacımız” şeklinde konuştu.