Ege Alman öğrenciler İzmir’i çok sevdi

Alman öğrenciler İzmir’i çok sevdi

06.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gençlik değişim programı ile Almanya’dan İzmir’e gelen öğrenciler kenti gezdi, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ı makamında ziyaret etti.

Alman öğrenciler İzmir’i çok sevdi

Gevrek boyoz yediler
Karşıyaka Halk Dansları Gençlik ve Spor Kulübü davetlisi olarak İzmir’e gelen lise ve üniversite öğrencileri, İzmir’de gevrek-boyoz yedi, vapur sefası yapıp, çarşılarında alışverişe çıktı. Saarburucken kentinden İzmir’e gelen öğrencileri kabul eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da “Kentimize hoşgeldiniz. Gençler arasında kaynaşma, dostluk köprülerinin kurulması gelecek için barış dolu yılların oluşması demektir. Bu güzel çalışmaya katkı koyan herkesi kutluyorum” diye konuştu. Gençler de duygularını “Gördüğümüz misafirperverlik çok güzel İzmir’in Avrupa’nın diğer kentlerinden farkı yok.” şeklinde dile getirdi.

Kayıtları Rektör yaptı
2011-2012 eğitim öğretim yılında 10 bin 318 öğrenci daha Ege Üniversitesi ailesine katıldı. Ege Üniversitesi’nde eğitim görmeye hak kazanan adaylar, gerekli belgelerini hazırlayarak Ege Üniversitesi Merkez Kütüphanesi’nde kayıtlarını yaptırmaya başladı. Kayıt işlemleri yapılırken Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da öğrencileri ve velileri yalnız bırakmadı. Prof. Dr. Yılmaz, İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Bölümü’ne kayıt yaptırmak için gelen bir öğrencinin kaydını da kendisi yaptı, öğrencilerle tek tek ilgilendi. Ege Üniversitesi’ne kesin kayıt yaptıran öğrencilere üniversitenin amblemini taşıyan bir sırt çantası ve içinde dünyaca ünlü klasik müzik eserlerinin yer aldığı bir cd hediye edildi.
İZMİR DHA

Yazarlar