Ege ALSANCAK LİMAN MEYHANESİ: Lezzet, kalite, keyif

ALSANCAK LİMAN MEYHANESİ: Lezzet, kalite, keyif

24.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bugün Lezzet Durağımız şehrin merkezinde... Alsancak’ta, Liman Meyhanesi’ndeyiz. Bu özel lezzetler için uzaklara gitmenize gerek yok. Huzurlu, sakin, keyifli bir mekân arıyorsanız, tam yerindesiniz...

ALSANCAK LİMAN MEYHANESİ: Lezzet, kalite, keyif

2015 yılında Alsancak Migros’un karşısında, Westa Otel’in altında, kışın 100-yazın 200 kişi kapasiteli özel bir mekân Liman Meyhanesi... Tam bir klasik balık meyhanesi. Akdeniz ve Girit mutfağı ağırlıklı, sağlıklı, farklı ve özel bir mönüsü var. Mekân, Yunan mitolojisini andırıyor. Mezeler ve ara sıcaklar çok farklı. Klasik mezelerin dışında, buraya özgü, mevsimine göre özel lezzetler du bulunuyor.

Haberin Devamı

Bu sektöre yıllarını veren üç arkadaşın birikim ve tecrübelerini ortaya koyarak yola çıktıkları bir mekân Alsancak Liman Meyhanesi. Sektörde Zafer Şef diye bilinen Zafer Hartabaş, Selahattin Usta ve Halil Altum birlikte açmışlar, birlikte yönetiyorlar. Zafer Şef, 35 yıldır bu sektörde. Büyük ünlü marka mekânlarda şeflik yaptıktan sonra arkadaşlarıyla kendi yerini açmış. Çok da güzel olmuş.

ALSANCAK LİMAN MEYHANESİ: Lezzet, kalite, keyif

Kalite ve samimiyet

Bazı mekânlar manzara satar, bazıları ortam ve prestij satar, Alsancak Liman Meyhanesi’nde lezzet, kalite, samimiyet ve sevgi bulursunuz. Hiçbir yerde bulamayacağınız lezzetleri tadabilirsiniz.
Farklı bir konsept ve mönü uygulamışlar. Gerçekten kendinizi farklı ve özel hissedeceğiniz, farklı lezzetleri tadabileceğiniz bir mekân.
Soğuk mezelerde İsli balık, levrek marin, lakerda (hepsi kendi imalatları) baby kalamar dolma, bölgenin çeşit otlarının karışımı olan sıcak ot tabağı ve klasik meze çeşitleri var.

Haberin Devamı

‘Liman usulü palamut’

Palamut mevsiminde mekâna özel ‘Liman Usulü Palamudu’ denenmesi gereken lezzetlerden...
Ara sıcaklarda da çok iddialılar... Mevsiminde şarap soslu mavi yengeç, portakallı levrek, şevketibostanlı deniz mahsulleri, deniz mahsullü erişte, baby kalamar ızgara, Rum usulü ahtapot ve Lokum çinekop...
Arapsaçlı balık ve balık kavurma bir başka güzel. Balığın mevsiminde bütün balıkların ızgarasını, buğulamasını, tavasını, tuzda ve kiremitte, ustanın marifetli ellerinden tadabilirsiniz.

ALSANCAK LİMAN MEYHANESİ: Lezzet, kalite, keyif

Beyaz leblebi ikram

Mekânın farklı ve özel bir uygulaması var. Atatürk mezesi beyaz leblebi, bütün masalara her gün ikram olarak veriliyor.
Tatlıda da farklarını ortaya koyuyorlar. Hiçbir yerde bulamayacağınız en özel tatlı çeşitlerini burada tadabilirsiniz. Karpuzun kabuğunun beyaz bölgesinden yapılan ‘Karpuz Tatlısı’ çok özel...
Dondurmalı irmik, dondurmalı fırın helva, özellikle kışın her masaya ikram olarak verilen meyve ve çikolatalı sufle damağınıza bayram yaptırıyor.