Ege Alsancak’ta 2. etap doğalgaza ilk kazma

Alsancak’ta 2. etap doğalgaza ilk kazma

14.09.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ve İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata’nın Sevgi Yolu’ndan başlattığı çalışmanın, önümüzdeki ay sonuna dek bitirilmesi hedefleniyor

Alsancak’ta 2. etap doğalgaza ilk kazma

Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ile İzmirgaz Genel Müdürü Burçin Yandımata, Alsancak 2. etap doğalgaz çalışmalarını 1379 sokağa ilk kazmayı vurarak başlattı. Tartan, Alsancaklılar’ın doğalgaz hasretinin biteceğini söyledi. Tartan ve Yandımata, Sevgi Yolu’nda bir kafeteryada doğalgaz 2. etap çalışmalarıyla ilgili basın toplantısı yaptı.
Hava kirliliği yok
Tartan, İzmirgaz’ın doğalgaz çalışmalarını hızla sürdürdüğünü, bugüne kadar kentin yüzde 80’nine ulaştırdığını belirtti. Geçmişte İzmir’de Ekim-Kasım aylarından itibaren hava kirliliği olduğunu belirten Tartan, Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar ve doğalgazın semtlere ulaştırılmaya başlamasıyla birlikte bu kıştan itibaren daha temiz bir kente kavuşulacağını söyledi.
Hedef, 800 bin konut
İzmirgaz Genel Müdürü Yandımata ise bugüne kadar kentte abone sayısının 236 bin konut olduğunu açıkladı. Yandımata, “Hedefimiz 800 bin konut. İGDŞ firmasından sonra Türkiye’de en çok doğalgaz satan ikinci firmayız. En ucuz doğalgazı metreküpü KDV hariç 0.53 TL’den biz satıyoruz” dedi. Yandımata, 2. etap doğalgaz çalışmaları kapsamında Şehit Nevres Bulvarı ile Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi arasında kalan Kültür Mahallesi’nin doğalgaza kavuşacağını açıkladı. Çalışmaların Ekim ayında tamamlanmasını planladıkların dile getiren Yandımata, bu bölgede özellikle işyerlerinden büyük ilgi ve talep olduğunu söyledi.