Ege ‘Altay, Altaylılarındır’

‘Altay, Altaylılarındır’

31.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

‘Altay, Altaylılarındır’

Başkan Özgür Ekmekçioğlu’nun tek aday olarak girdiği ve güvenoyu alarak yeniden seçildiği olağan genel kurul sonrası, taraftarın tansiyonu yükseldi. Gergin anlara sahne olan toplantının ardından sosyal medya hesaplarından ortak bildiri yayınlayan taraftarlar, “Kontrolsüz güç biat doğurur. Başkanlığı yöneticiliği ve genel kurul üyeliğini bu seviyeye getirenleri tanımıyoruz” şeklinde paylaşımlarda bulundu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig ekiplerinden Altay’ın Olağan Genel Kurulu’nda seçime tek listeyle giren mevcut Başkan Özgür Ekmekçioğlu, üçüncü kez başkanlığına seçildi. Yer yer gergin anlara sahne olan toplantının ardından bazı taraftar grupları, Başkan Özgür Ekmekçioğlu’nu ve yönetimini sergiledikleri tutum sosyal medya hesaplarında ortak bildiri yayınlayarak protesto etti.

‘Kürsünün ağırlığını kaldıramıyorlar’

Sosyal medya hesaplarında ortak paylaşımda bulunan taraftar toplulukları, “Gerçekleştirilen utanç kongresinde, yıllardır sportif başarı uğruna kulübün bütün dinamiklerini ele geçiren şahışların ve destekçilerinin Altay Spor Kulübü genel kurul üyeliğinin, yöneticiliğinin ve genel kurul kürsüsünün ağırlığını kaldıramadıklarına şahit olduk. Güce biat eden bakış açısı, bugün bu kontrolsüz gücü yaratan etkendir. 3 puanın ve üst liglerin bu kadar kutsandığı ortamda Altaylılık kültürünün korunabilmesinin mümkün olmadığını genel kurul salonundaki utanç verici sahneler bize tekrar göstermiştir” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

‘Aynı yolda yürümeyeceğiz’

Başkan Özgür Ekmekçioğlu’nun ve yönetimin sergiledikleri tutumu desteklemediklerini belirten taraftarlar paylaşımlarında “Altay Spor Kulübü Başkanlığı’nı, yöneticiliğini ve genel kurul üyeliğini bu seviyeye düşürenleri tanımıyoruz. Bu ortamın yaratılmasında etken olanları aynı fotoğrafta bulunanları, göz yumanları, çanak tutanları unutmayacağımızı ve bu kişilerle aynı yolda yürümeyeceğimizi duyuruyoruz. Gelinen noktada Altaylıların daha fazla vakit ve değer kaybetmeden örgütlenmesi, menfaatsiz şekilde Altay, değerlerini savunması elzemdir. Yaratılacak oluşumlarda en önde yürüyeceğimiz duyuruyoruz. Verilen paraları geri alırsınız ama Altaylılığı düşürdüğünüz yerden kaldıramazsınız” diye belirtti.