Ege Altay, evinde ‘Gazi’ oldu

Altay, evinde ‘Gazi’ oldu

14.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonluk hesapları yapan siyah beyazlılar, yenik duruma düştükten sonra Bahadır ile beraberliği yakaladı ancak uzatma dakikalarında galibiyet için çırpınırken kalesinde gol gördü

Altay, evinde ‘Gazi’ oldu

İkinci Lig Beyaz Grup’ta son iki maçında Balıkesir ve Diyarbakır ile berabere kalarak dört puan kaybeden Altay, Alsancak Stadı’nda Gaziosmanpaşa’ya 90 artı 3’te yediği golle 2-1 yenildi. Lider Şanlıurfa’yla arasındaki puan fark 8’e yükseldi. Namağlup unvanını da yitiren Altay, tribünlere koşan 2 bin dolayında taraftarını çileden çıkardı. Maça kötü başlayan, yenik duruma düştükten sonra beraberlik golünü bulan Altay, uzatma dakikalarında üç puanlık golü ararken, eldeki bir puandan oldu.
Maçın 19. dakikada Mustafa Kaya sağ kanattan taşıdığı topla ceza sahasına girip vurdu, kaleci Recep açıyı kapatıp topu kornere yolladı. Korneri sağdan Eyüp kullandı, defanstan ileri çıkan Özgür kafayı çaktı ve Gaziosmanpaşa 1-0 öne geçti.

Şaşırtan hatalar
27. dakikada Eyüp bu kez soldan köşe vuruşu kullandı, Murat Ulaç bomboş kafayı vurdu, top üstten az farkla auta çıktı. 40. dakikada Erdal soldan ortaladı, arka direk dibinde Ömer’in dokunamadığı top auta gitti. 44. dakikada Erdal sol çaprazdan arka direğe doldurdu, Bahadır’ın kale önünde dokunduğu top Hakan’a da çarparak ağlarla buluştu: 1-1. İkinci yarıda da karşılıklı ataklar vardı. 56. dakikada Burak ceza sahası önünden serbest vuruş kullandı, top üstten auta çıktı. 64. dakikada Yılmaz soldan korner attı, direkt kaleye yönelen meşin yuvarlağı Recep son anda tokatladı. 90 artı 3’te Yılmaz ceza sahası dışından sol çaprazdan aşırtma bir vuruşla kaleci Recep’i avladı ve Altay, favorisi olduğu maçta Gaziosmanpaşa’ya 2-1 yenildi.

Tribünler boş kaldı

* İzmir’de etkili olan soğuk hava, tribünleri de vurdu. Alsancak Stadı’ndaki karşılaşmayı 2 bin civarında Altaylı taraftar izledi.
* Altay, golsüz biten Diyarbakır maçının ilk 11’inde iki değişiklik yaparak sahaya çıktı. Sakatlığı yüzünden kadrodan çıkarılan Yunus’un yerine Erdal, Anıl’ın yerine ise cezası biten Volkan Özcan oynadı. Erdal, forvette Ömer Yalçın’la birlikte görev yaptı.
* Siyah beyazlı ekipte İskenderun deplasmanında sakatlanan Şenol ve Kocaelispor maçında sakatlanan Volkan Altın uzun bir aradan sonra kadroya girip yedek soyundu.