Ege Altay iyi yolda

Altay iyi yolda

31.10.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Bank Asya 1. Ligi’nde aldığı sonuçlarla Süper Lig’e göz kırpan siyah beyazlıların kupada da gruplara kalması taraftarlarına bayram sevinci yaşattı. Fuat Yaman’ın ekibine güvenen Altay taraftarları, hedeflerin bu yıl tutturulacağına inanıyor

Altay iyi yolda

Ziraat Türkiye Kupası’nda Samsunspor’u 4-0 yenerek gruplara kalan Altay’ın ligde de iyi sonuçlar alması Süper Lig için taraftarlarını umutlandırıyor. Siyah beyazlı taraftarlar Fuat Yaman’ın ekibine güvendiklerini ve hedeflerin bu yıl tutturulacağına inanıyor. Teknik Direktör Fuan Yaman, amaçlarının Süper Lig’e çıkmak olduğunu belirterek, “İlk altıya kalmak bile beni memnun etmez. İlk ikiye girerek Altaylıları mutlu sona ulaştıracağız” dedi.

Burak Çalık ışıldıyor
Öte yandan Ziraat Türkiye Kupası’nda Samsun’u 4-0 yenerek gruplara kalan Altay’da ümit milli santrfor Burak Çalık müthiş performansıyla ön plana çıkıyor. Sezona kötü başlayan, hatta burnu sürtülmesi için kadro dışı bırakılan Burak, iki gol attığı KSK derbisinden sonra yaşadığı suskunluğu, geçen hafta Adana deplasmanındaki dublesiyle sona erdirdi.
Genç santrfor, Samsun önünde de bir gol atıp iki asist yaparak gönüllere taht kurdu. Burak’ın yanı sıra kamp döneminde yıldızı parlayan Cenk Ahmet de tribünleri mest etti. Her iki kanatta ve forvette görev yapabilen 1.63’lük futbolcu, müthiş çalımlarıyla alkış topladı. Altay’da dikkat çeken diğer genç oyuncu ise Mehmet Sak oldu.
Ziraat Türkiye Kupası 2. Kademesi’nde 3-1 kazandıkları Konya deplasmanında kurmaylardan tam not alan Mehmet Sak, yaratıcı futbolcu eksikliği yaşayan siyah-beyazlılarda yaraya merhem olabileceğini gösterdi.

Yazarlar