Ege Altay, Karşıyaka derbisi Türkiye’ye örnek olacak

Altay, Karşıyaka derbisi Türkiye’ye örnek olacak

28.07.2017 - 03:28 | Son Güncellenme:

Spor Toto 2. Lig’de zorlu maratonun takvimi belli oldu. Fikstürü değerlendiren Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu hedefi yine ‘‘Bir üst lig’’ olarak işaret etti, Fair Play mesajları verdi.

Altay, Karşıyaka derbisi Türkiye’ye örnek olacak

Tüm camianın yeni sezonu büyük bir sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Altay Başkanı Özgür Ekmekçioğlu geçen sezon başlayan tırmanışlarının bu sezonda da devam edeceğini belirtti.
‘Futbol şöleni olacak’
Başkan Ekmekçioğlu, Altay-Karşıyaka derbisini şu sözlerle değerlendirdi: ‘‘Grubumuzda son yıllarda ön plana çıkan güçlü rakiplerimiz olduğu gibi, Türk futbolunda marka değeri taşıyan ekipler de var. Bunlardan biri de hiç kuşkusuz Karşıyaka. 7 yıl sonra ilk kez aynı ligde yer alacak Altay’ımız ve Karşıyaka, kentimizi hareketlendirecek tüm Türkiye’nin gözünü İzmir’e çevireceği derbilere imza atacak. Yereldeki rekabetin Fair Play çerçevesinde nasıl bir futbol şölenine dönüşeceğini her birlikte göreceğiz. Tüm ekipler adına tribün ve sahada dostluğun kazanacağı bir sezon diliyorum.’’
Hedef şampiyonluk
Kartepe kampı ile ilgili teknik heyetten olumlu raporlar aldıklarını kaydeden Başkan Ekmekçioğlu, ‘‘Fikstür çekimini gerçekleştirdik. Öncelikle 2017-18 sezonunun tüm kulüplere hayırlı olmasını temenni ederim. Futbol otoritelerine göre zor bir grupta yer aldığımız söyleniyor, ancak rakiplerimizden öte bizim yapacaklarımızın belirleyici olacağına inanıyorum. Açılışı İzmir’de Zonguldak Kömürspor karşısında yapacağız. Büyük taraftarımız Play Off serisinde verilen ceza nedeniyle belki tribünde olamayacak ancak tüm camianın heyecanını yüreğimizde hissedeceğimize kuşkum yok. Geçtiğimiz sezon yakaladığımız başarıyı daha planlı bir çalışma ile bu sezon sonunda da yaşamak istiyoruz’’ dedi.

Yazarlar