Ege Altay sevil, koş, atıl oyna!

Altay sevil, koş, atıl oyna!

16.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yazarlarımız Bülent Buda, Fatih Tanfer, İsmail Özelçinler, spor müdürümüz Mehmet Demirtaş'la TFF 2. Lig'deki İzmir takımlarının ilk yarıdaki performanslarını mercek altına aldı

Altay sevil, koş, atıl oyna

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta Altay, devreyi son maçta 4 puan önündeki lider Gümüşhanespor’u yenerek ikinci sırada 32 puanla tamamladı. İzmir’in koca çınarı, bugün 104. yaşını kutluyor. Siyah beyazlılar yeni yaşını şampiyonluk ve bir üst lig hedefiyle taçlandırmak istiyor

Haberin Devamı

Altay sevil, koş, atıl oyna

- Altay’ın TFF 2. Lig’deki ilk yarı performansının değerlerlendirmesini nasıl buldunuz?
Fatih Tanfer:
Sevgili Mehmetcim, öncelikle bugün Altay’ın 104. kuruluş yıldönümü. 104 yıllık koca çınarın kuruluş yıldönümünü canı gönülden kutluyor, bu anlamlı yılı inşallah bu sezon sonu tıpkı geçtiğimiz sezon olduğu gibi şampiyonlukla taçlandırmasını diliyorum. Altay’ın İlk yarıdaki en büyük handikapı evinde çok kolay puan kaybetmesiydi. Altay güçlü kadrosu ve yetenekli futbolcuları ile bu yarışın favorilerindendir. Ancak istikrarı bir türlü yakalayamadı. Formda ve güçlü Altay kazandığı maçlara bakıldığı zaman ikili mücadelelerde rakiplerine daima üstünlük sağladı. Defansı adeta kuş uçurtmadı. Ancak orta alanın dalgalı performansı en büyük handikapıydı. Rakip topla buluştuğunda iyi pres yapamadılar. Başta deneyimli oyuncuları Furkan ve İbrahim’in yeteneklerini daha pozitif kullanmalarını beklerdim.
Bülent Buda: Kuruluşundan bu yana İzmir’e futbolda coşkulu günler yaşatan Altay’la gurur duyuyoruz. Doğum günü kutlu olsun.. Bence Altay ilk yarıda deplasmanlardan iyi puan topladı. Bunun yanı sıra iç sahadaki kayıpları ise sürpriz oldu. Oysa bu ligde kadro derinliği ile nitelik olarak önde gelen takımlardan biri. Buna ek olarak futbolcuların içinde bulundukları koşullar sadece futbola odaklanmalarını zorunlu kılıyor. Ancak bu seçenekli kadronun bütününden beklenen verimin alındığını da söyleyemeyiz. Hem oyun alanında süre alanlar ve kulübede bekleyenler, niteliklerini orantılı olarak maçlara yansıtamadılar.
İsmail Özelçinler: Altay, Bülent Buda abimin de vurguladığı gibi deplasmanlardan iyi puan topladı. Evinde ise beklenmedik puan kayıpları yaşadı. Örneğin, evinde oynadığı son maçta Pendikspor’a yenilmesi şaşırtıcı bir sonuçtu. Ancak, son maçta deplasmanda lider Gümüşhanespor’u yenmesi de Altay’ın iyi motive olması halinde her maçı kazanacak güçte olduğunu gösterdi. Bu arada Altay'ın doğum gününü kutluyor, başarısının sürekli olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

- Altay’ın takviye yapması gerekli midir? Gerekiyorsa bu takviyeler hangi bölgelere yapılmalı?
Fatih Tanfer:
Altay defansı zaman zaman öyle savunma zaafları ve adam paylaşım hataları yaptılar ki inanılacak gibi değil. Aslında Murat, Necdet, İbrahim Öztürk, Hayrullah, Murat Türkkan, Serkan son derece iyi oyuncular. Bunların yetenek ve güçlerini ikinci yarıda en üste çıkarması gerekir. Başarılı takımın ana unsuru defanstan başlar. Ceza sahası golcüsü Murat’ın takıma dönmesi, hiçbir takımda bulunmayan İbrahim Akın ve Furkan gibi iki yeteneğin daha pozitif oyun oynaması ve güçlerini göstermesi dengeleri Altay lehine çevirecektir. Ayrıca Muharrem, Doğan Karakuş, Ozan Sol devre arasında iyi hazırlanıp, performanslarını artırırlarsa hepsi bana göre yeni transferdir. Devre arasını Altay’ın şampiyonluk yarışı için birçok sorunun çözüldüğü bir hazırlık dönemi olarak görüyorum.
Bülent Buda: Böylesine seçenekli bir kadroya yeni transfer yapmak boşuna para harcamak demektir. Altay varolanlarla bu ligde her zaman ilk beşe oynar. Bütün futbolcuların kulübün beklentilerine dönük davranışları, oyunları, istekleri yeterli olacaktır.
İsmail Özelçinler: Mevcut şartlarda Altay, ikinci yarıda kadrosunda takviye yapmadan da amacına ulaşabilir. Altay’ın ilk yarıdaki performansını, üzerine ekleyerek sürdürmesi halinde ligi zirvede bitirmesi de sürpriz olmaz. Eğer takviye yapılacaksa, forvete ve orta sahaya birer futbolcu alınabilir.

Haberin Devamı

- Altay için ikinci yarı beklentiniz neler?
Fatih Tanfer:
Altay’ın öncelikle hedefi grubundan şampiyon olarak TFF 1. Lig’e çıkmak olmalıdır. Ama futbol bu. En azından Play Off’a kalıp hakkını korumalıdır. Bir yılda niye iki terfi sevinci yaşanmasın. Altay’ın yönetim istikrarı, sorunlarının çözülmesi ve her geçen gün desteği artan taraftarının pozitif etkisiyle bu bir hayal değildir. Ancak futbolcular varolan güçlerini en efektif şekilde kullanmalıdır ve gereksiz puan kayıpları yapılmamalıdır. Altay’da oyuncular inançlarını en üst düzeye çıkarmalıdırlar.
Bülent Buda: Beklentimiz şampiyonluktan başka ne olabilir ki? Şimdi tekrar etmek ne kadar anlamlı bilemiyorum ama bu güçlü seçenekli kadro, güçlü başkan, iyi bir teknik birim. Her şey yerli yerine oturmuş. Bu aşamada futbolcuların yapacağı taraftarına ve büyük Altay’a TFF 1. Lig sevincini yaşatmak olmalı.
İsmail Özelçinler: Altay’ın en kötü olasılıkla Play Off’a kalacağına yürekten inanıyorum. Ancak, iyi bir motivasyon ve tüm camianın tek yürek olarak takımlarına destek vermesi halinde Altay’ın direkt TFF 1.Lig’e çıkması da asla sürpriz olmaz.

Haberin Devamı

104. YIL KUTLAMASI

Haberin Devamı

Altay, 104. kuruluş yıldönümünü bugün coşkuyla kutlayacak. Taraftarlar saat 19.14’te Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde bir araya gelip, 20.00’de Gündoğdu Meydanı’na hareket edecek. Sahil şeridinde saatler 21.00’i gösterdiğinde yakacakları meşalelerle görsel şova imza atacaklar. Altay Sosyal Dayanışma Derneği ise Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde 20.00’de düzenleyeceği balo ile camiayı bir araya getirecek. Gecede Başkan Özgür Ekmekçioğlu’na, “1. Erdoğan Tözge Hizmet Ödülü” verilecek. Öte yandan forvet Murat Uluç, sağ dizinden yaşadığı sakatlığın iyileşmemesi üzerine yeniden tedavi sürecine alındı. Kaptanın 1.5 ay sahalara geri dönemeyeceği belirtildi.

YARIN: BUCASPOR

Altay sevil, koş, atıl oyna