Ege Altın kızdan 2 madalya daha

Altın kızdan 2 madalya daha

17.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Manisa Büyükşehir Belediyespor Cimnastik Takımı, Bursa’da düzenlenen Kulüplerarası Türkiye Şampiyonasında 15-17 yaş grubunda Türkiye Şampiyonu olarak gurur kaynağı oldular.

Altın kızdan 2 madalya daha

Manisa Büyükşehir Belediyespor’un Cimnastikçileri Bursa’da yapılan Kulüplerarası Türkiye Şampiyonasında 15-17 yaş grubunda fırtına gibi esti ve Türkiye şampiyonu olmayı başardı. Tek bayanlarda Ayşe Begüm Onbaşı Türkiye 1.cisi olurken, Nildeniz Bal ise Türkiye 2.cisi olmayı başardı. Metehan Özsoy ise tek erkeklerde Türkiye 3.cülüğü derecesini elde ederken, Büşra Çiçek, Metehan Özsoy ve Nildeniz Bal’dan oluşan takım, trioda Türkiye 1.cisi olmayı başardı. Nildeniz Bal ve Metehan Özsoy çiftlerde ise Türkiye 2.cisi oldu.

Haberin Devamı

Madalya avcısı

Kısa kariyerinde şimdiden 100’den fazla madalya kazanan ‘Altın kız’ Ayşe Begüm Onbaşı, bu kez Bursa’da düzenlenen Aerobik Cimnastik Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda tek kızlarda birinci oldu. Takım olarak da altın madalyayı kazanmayı başaran genç sporcu, “Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim” açıklamasını yaptı. 2017’de İtalya’nın Ancona şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanan ve 2016’da Güney Kore’de elde ettiği Dünya Şampiyonluğu’nun ardından kalitesini ispatlayan Ayşe Begüm Onbaşı, bu kez de Türkiye’de rakiplerine şans tanımadı. Bursa’da gerçekleştirilen Aerobik Cimnastik Kulüplerarası Türkiye Şampiyonası’nda rüzgar gibi esen Ayşe Begüm, iki altın madalya birden elde etti. Önce tek kadınlarda birinci olan genç sporcu, sonra da takımıyla altın madaya kazandı.

Haberin Devamı

2001 yılında Akhisar’da dünyaya gelen Ayşe Begüm Onbaşı, sporla henüz 3 yaşındayken tanıştı. O günlerde Akhisar’da bale eğitimi alan başarılı sporcu, İspanyol bale öğretmeninin dikkatini çekmesiyle birlikte, hocasının ailesini yönlendirmesi sayesinde cimnastiğe yöneldi. Ayşe Begüm, haftanın 5 günü evinden yaklaşık 50 kilometre uzaklıktaki antrenman salonuna giderek sporunu geliştirip, zaman içinde dünya çapında bir cimnastikçiye dönüştü. Genç cimnastikçi, 11 yaşından bu yana milli formayı taşıyor.

Yazarlar