Ege Altınordu, Çağlar’la gurur duyuyor

Altınordu, Çağlar’la gurur duyuyor

07.09.2017 - 06:01 | Son Güncellenme:

Kırmızı lacivertlilerin Türk futboluna kazandırdığı genç stoper Çağlar Söyüncü, A Milli Takım’ın Hırvatistan’ı 1-0 yendiği maçtaki performansıyla futbolseverlerden alkış topladı

Altınordu, Çağlar’la gurur duyuyor

A Milli Takımın Hırvatistan ile oynadığı karşılaşmada İlk 11’de sahaya çıkıp 90 dakika rakip forvetlere göz açtırmayan Çağlar, Teknik Direktör Lucescu’nun güvenini boşa çıkarmadı. Çağlar, Hırvatistan karşısında en çok ikili mücadele kazanan ve en çok pozisyon uzaklaştıran futbolcu oldu. Oyun ve saç stiliyle Barcelona’nın efsane kaptanı Puyol’a benzetilen Çağlar için sosyal medyada, “A Milli Takım’ın stoperde ilk tercihi Çağlar olmalı, harika bir oyuncu, gecenin gizli kahramanı, maçın yıldızı” yorumları yapıldı.

Haberin Devamı

Bonus kazandırıyor

Çağlar’ın performansıyla gururlanan Altınordu, genç stoperin milli maçlar sayesinde Avrupa piyasasındaki değerini artırmasına da seviniyor. İzmir temsilcisi, geçen sezon 2.5 milyon Euro’ya Bundesliga takımlarından Freiburg’a sattığı 21 yaşındaki oyuncunun başka bir kulübe transferinden yüzde 25 pay alacak. Altınordu, Freiburg’dan 2.5 milyon Euro bonservis ücretinin yanı sıra, sözleşmeye koyduğu özel maddelerle 800 bin Euro da bonus kazandı.

Şimdi sıra Berke’de

Altınordu’nun dolaylı ya da doğrudan yurt dışına göndereceği üçüncü ismin kaleci Berke Özer olması bekleniyor. İzmir ekibinin vitrine çıkardığı gençlerden Çağlar Freiburg’a, Cengiz Ünder ise önce Medipol Başakşehir’e, daha sonra Roma’ya transfer olurken, Başkan Seyit Mehmet Özkan, 17 yaşındaki Berke’nin transferi için İngiltere’ye giderek bazı temaslarda bulunduğunu açıkladı. Bonservis bedeli 3 milyon Euro olarak belirlenen Berke, kısa vadede İngiltere’de bir kulübe transfer olsa bile, sezonu Altınordu’da geçirip, 18 yaşına girdikten sonra Ada’ya gidecek.