Ege Altınordu’dan bir ilk daha

Altınordu’dan bir ilk daha

12.06.2017 - 03:37 | Son Güncellenme:

Barcelona’dan Milan’a kadar Avrupa’nın en önemli kulüplerinde antrenör ve gençlere eğitim veren Belçikalı kurmaylar, Altınordu’da çalışmalarına başladı

Altınordu’dan bir ilk daha

Hollandalı teknik adam Ed Graper’i Elit Performans Direktörü olarak göreve getiren Altınordu, “Beyin Merkezli Eğitim” çalışmalarına Michel Bruyninckx, Chris Bruyninckx ve Pascal Roosen ile başladı.

Haberin Devamı

Yazılım dönemi başladı

Başkan Seyit Mehmet Özkan, Altınordu’da donanım döneminin bitip, yazılım döneminin başladığını söyleyerek, “Avrupa çapında nitelikli futbolcu yetiştirmek için yazılım diye adlandırdığımız bu eğitimin verilmesi gerekiyor. Biz de bu konuda dünyanın en iyisi olan ekiple çalışmaya başladık” dedi.

Devlerle çalıştılar

Belçika Futbol Federasyonu, Milan, Barcelona, Real Madrid, Anderlecht, Genk ve Standard Liege gibi üst düzey kulüplerde görev yapıp Sensball’ı da geliştiren, Donnarumma ve Locatelli gibi yıldızlarla çalışan ekip, Altınordu Futbol Meslek Okulu’nda (AFMO) eğitimlerini sürdüren öğrenciler ve idari-teknik ekiple bir araya gelip ilk eğitimlerini verdi. İlk kez bir Türk takımıyla çalışan ekip, Altınordu’da antrenörlere eğitim verecek, oyuncu gelişimlerini sağlayacak, futbolculara zor durumlarda çözüm yolları üretecek teknikler öğretecek.

Haberin Devamı

Türk gençleri çok duygusal

İzmir’e “Antrenörlere şunu yap, bunu yapma” demek için gelmediklerini belirten Michel Bruyninckx, çalışmanın Türk gelenek-göreneklerini öğrenmekten başladığının altını çizdi. Türkiye’de oyuncu gelişiminde sorunlar bulunduğunu da kaydeden Belçikalı teknik adam, “U17 Avrupa Şampiyonu Milli Takım’dan geriye hiçbir oyuncu kalmadığını gördük. Türk gençleri sahada çok duygusal, beynini nasıl kullanması gerektiğini tam olarak bilmiyor” dedi.

Kırmızı lacivertliler çok yetenekli

Altınordu Elit Performans Direktörü Ed Graper, ilk eğitimin çok iyi geçtiğini söyleyerek,“Oyuncu gelişimini, beyinsel verileri ölçebileceğimiz bir programla birleştiriyoruz. Bugüne kadar dünyanın en önemli kulüpleriyle çalıştım. Size net olarak söyleyebilirim ki, gerçek yetenekler Altınordu’da” dedi.