Ege Altınordu Fabrikası'nda üretime devam

Altınordu Fabrikası'nda üretime devam

15.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Liglerin tatile girmesiyle futbol heyecanı yerini transfer gündemine bıraktı. Yeni dönemde kulüplerin hedefleri ne olacak? Nasıl bir strateji izleyecekler? Taraftarlar, takımlarından ne bekliyor? Her hafta Milliyet Ege Spor'da... Yaz Sohbetleri'nde bu hafta, yazarlarımız Fatih Tanfer ile Bülent Buda, spor müdürümüz Mehmet Demirtaş'a hem Dünya Kupası'nı hem de İzmir ve Ege takımlarının son durumunu değerlendirdi...

Altınordu Fabrikasında üretime devam

Yeni sezon hazırlıklarına hız kesmeden devam eden İzmir ve Ege takımlarını değerlendiren usta kalemler, “Altınordu’dan Fenerbahçe’ye transfer olan Berke Özer ve Barış Alıcı’nın çok daha büyük başarılara imza atacaklarını, Altınordu’nun ise ülkemiz için gurur kaynağı olduğunu” belirtti

Haberin Devamı

Yeni sezon hazırlıkları için kamp dönemine giren İzmir ve Ege takımları yaptıkları sıkı antrenmanla başarıyı kovalıyor. Milliyet Ege Spor Yazarları Bülent Buda ile Fatih Tanfer, Spor Müdürümüz Mehmet Demirtaş’a, kulüplerin kamp sürecini, transfer politikalarını aktardı.

Altınordu Fabrikasında üretime devam

- Altınordu’nun cevherleri Berke ve Barış’ın Fenerbahçe’ye transferi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bülent Buda: Fenerbahçe özellikle genç futbolcuları alıp fırsat vermeden yok etmekle ünlüdür. Barış ile Berke’nin direnç gösterecekleri iki çok önemli grup var. Birincisi Fenerbahçe taraftarı, ikincisi Fenerbahçe medyası. Örnek verecek olursak Bucaspor’dan Salih Uçan’ın fenerbahçeye gidişini hatırlayalım. Genç adamların en büyük şansları altyapıyı ve gençleri önemseyen bir başkan ile birlikte olmaları. Fenerbahçe’ye gitmek kolaydır. Zor olan orada tutunmaktır. Barış ile Berke Altınordu Altyapısından donanımlı olarak Fenerbahçe’ye gittiler. O nedenle var olan potansiyelllerini geliştirerek, başarıya ulaşacaklardır.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: Altınordu’nun geleceğe ne kadar doğru bir planma yaptığını önce Cengiz ve Çağlar ile şahit olmuştuk. Şimdi Fenerbahçe’ye giden kaleci Berke ve Barış’la aynı mutluluğu yaşıyoruz. İyi Birey, İyi Vatandaş, İyi Futbolcu sloganıyla yola çıkan Altınordu meyvelerini toplamaya başladı. İki genç oyuncumuzu özelliklerini inceleyecek olursak,

Berke Özer,

- Fiziki yapısı üst düzeyde.

- Gerektiğinde libero gibi oynuyor, ayak tekniği çok iyi ve geriden iyi oyun kuruyor.

Ama unutulmasın ki kaleci oynadıkça kendini geliştirir.

Barış Alıcı ise,

- Süratli, çabuk ve iyi top taşıyor.

- İyi çalım atıyor ve oyunu içeriye doğru sürükleme özelliği çok yüksek.

- Etkili şutları ve pozisyon bilgisi çok gelişmiş bir düzeyde.

Umarım ikisi de Türk Futbolu’na yeni bir soluk getirecekler.

Altınordu Fabrikasında üretime devam
- 2018-2019 futbol sezonunun heyecanı İzmir’de, Folkart’ın sponsorluğunda yapılacak bölgenin en köklü spor organizasyonu TSYD Ege Kupası ile başlayacak. Bu konu hakkında yorumlarınız nelerdir?

Bülent Buda: Bu tür organizasyonlar lig öncesi katılan takımların bütün futbolcularını gözlemek ve yorumlamak için bir fırsat. Tam donanımlı güzel bir stadyumda yapılıyor olması hem futbolcuların oyunlarını kolaylaştıracak, tireli spor severlere de farklı günler yaşatacak. Önemli olan bu maçları sportmenlik çerçevesinde futbolcuların önemli bir sakatlık yaşamadan sonuçlanmasıdır.

Haberin Devamı

Fatih Tanfer: TSYD kupası FOLKART sponsorluğunda, 1-5 Ağustos tarihleri arasında Tire Stad’ında yapılacak. Önce Altınordu, Menemenspor. Daha sonra Altay-Balıkesirspor karşı karşıya gelecek. 3. gününde de yenenler final, yenilenler üçüncülük maçına çıkacaklar. TSYD, düzenlediği bu kupayla, çok önemli bir görevide üstleniyor. Futbola hasret kalan taraftarlar bu maçlar sayesinde hem takımlarıyla buluşacaklar, hem de Tire Stadı’nı görme şansı yakalayacaklar. Hazırlık maçlarının amacı, takımlar sezon başı çalışmalarının sonuçlarını görmek ve lig başlamadan önce tespit ettikleri hataların giderilmesini sağlamak açısından çok önemlidir. Takıma yeni katılan oyuncularında adabtasyon sağlanmasına etkili oluyor.

Haberin Devamı

- 2018-2019 yeni sezon fikstürü çekildi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bülent Buda: Fikstür çekildi tamam da, takımların kadro yapılanması olarak liglere hazır olduğu söylenemez. Süper Lig’de Göztepe ile Akhisar henüz lig kadrolarını tamamlayabilmiş değil. Doğal olarak bu aşamada finansal sorunlar gözetiliyor. Futbolcular yada menajerler sanki kulüpler para basıyormuş gibi sınır tanımıyorlar.Bu arada da bazı teknik adamlar yakınıyor. Misal Denizlispor’da Osman Özköylü 15 kişiliyle idman yaptığını dile getiriyor, futbolun bu kısmında temennimiz önce oyunu güzelleştirmek, sonra da yarışmacı ve mücaedeleci bir lig izleyeceğimiz ummak isteriz.

Fatih Tanfer: Öncelikle 2018-2019 sezonu için tüm takımlarımıza başarılar dilerim. Ayrıca bir dileğimde, futbolcular, taraftarlar için kazasız belasız, mutlulukla dolu bir sezon geçirmelerini dilerim. Dünya Kupası’nda gördüğümüz gibi maçları beraber izleyen rakip seyircileri umarım bizim liglerimizde de bu tür güzel görüntülerle karşılaşırız. Kazanılır, kaybedilir unutulmasın ki bu bir oyundur. Süper Lig’de Göztepe ilk hafta Yeni Malatyaspor ile, Akhisarspor deplasmanda Beşiktaş ile oynuyor. Spor Toto 1. Lig’de Balıkesirspor-Altınordu Ege derbisiyle açılıyor. Denizlispor, Gazişehir’le evinde oynarken, Altay’da Ümraniyespor’u konuk edecek. Kazanmayı bilen güçlü bir ekip kurmuşsan, sağlam mali yapın varsa, ekonomik sıkıntıların en aza inmişse sezon sonunda bunun sonuçlarını en iyi şekilde alırsın. Unutmayalım ki fikstürün kolayı, zoru yoktur. Lige güzel hazırlanmış kulüpler vardır.

Haberin Devamı

- Dünya Kupası’nda Fransa ile Hırvatistan final oynuyor. İki takım için, turnuva boyunca değerlendirmeleriniz nelerdir?

Bülent Buda: Meselenin özüne girmeden önce Belçika’nın final oynayamaması adına çok üzgünüm. Belçika gerek futbolcu kalitesiyle, gerekse nitelikli takım futboluyla turnuvada şampiyonluğu hakeden birinci takımdı bence. İstanbul’un yarı nüfusunun yaşadığı Hırvatistan’da harika futbolcular, harika işler çıkıyor. Onları kıskanmalımıyız, ya da utanç mı duymalıyız. Hırvatistan, İngiltere karşısında erken yenik duruma düşmesine karşın özellikle iki golü atan iki futbolcusuyla bileğinin hakkıyla ulaştı. Fransa’da kaleci Lloris harika işler yapıyor. Orta alanda Kunte makine gibi çalışıyor. Mbappe ile Griezmann skoru etkileyecek oyuncular. Çok sıkı bir final olacak. Gönlüm Hırvatistan’dan yana İnsan onların oynama ve kazanma isteğini istedikçe gerçekten kıskanıyor. Müthiş bir Dünya Kupası organizasyonu yaşama geçirildi Rusya’da. Bu bağlamda da Rusları kutlamak lazım.

Fatih Tanfer: Dünya Kupası’nda oynanan heyecan dolu maçlar sonrası iki Avrupa takımı final oynuyor. 2018 Dünya Kupası, son Dünya Kupaları içerisinde en iyisi olduğu gerçeğide gözardı edilemez. Final maçının sonucu ne olur tahmininden çok her iki takımın oynadıkları son maçları değerlendirmemiz, okuyucularımızada ışık tutacaktır.

Altınordu Fabrikasında üretime devam

Hırvatistan,

- Oyun planı olarak 4-3-3’ü tercih ediyor. Bekleri çok etkili bir biçimde hücuma katılıyorlar.

- İngiltere maçın da da gördük ki hücuma çıktıklarında en az 6 kişi olabiliyorlar.

- Ante Rebic, Mandzukic, Perisic hücumda çok etkili oynuyorlar.

- Top kaptırınca takım halinde hemen savunmaya geçiyorlar. Dengeli oyundan ödün vermiyorlar.

- İngiltere maçında Modric ve Rakitic klaslarına uygun bir şekilde etkili oynadılar. Ancak Brozovic, çok iyi oynayarak takımına müthi bir katkıda bulundu.

Fransa,

- Oynadığı her maçta rakibinin karşısına farklı bir oyun planıyla çıktı.

- Kaleci ve defansı hatasızdı.

- Savunmada birbirlerine çok yakın oynadılar. Hatlar arası boşluk vermediler.

- Daima enine dar kapandıklarından dolayı defansta sağlam kaldılar.

- Orta alanda Kante ve Pogba çok etkili bir biçimde iki yönlü oyun oynuyorlar.

- Hücumda, Girond sistemin önemli bir parçası. İyi alan boşaltıyor. Rakip stoperlere baskı yapıyor. Süratli, Mbappe ve Griezmann’a iyi oyun alanları açıyor. Onlarda bu fırsatlardan yararlanıyorlar. Maç boyunca her iki kanadını çok iyi kullanıyor. Geçen haftaki yazımda da belirttim total futbolu tercih edip doğru uyguluyorlar. Bu akşam Fransa ve Hırvatistan arasında güzel bir final maçı izleyeceğimize inanıyorum. Güzel oyun futbolun sevgisinin sebebininde ne olduğunu hep birlikte göreceğiz.