Ege Anadolu’nun en eski festivali başlıyor

Anadolu’nun en eski festivali başlıyor

10.05.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

ANADOLU’NUN en eski festivali olan Akhisar’ın ünlü Çağlak Festivali, bu yıl 552’nci kez düzenlenecek.

Anadolu’nun en eski festivali başlıyor

Belediye Başkanı Salih Hızlı, festivalin bu yıl 23-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacağını ünlü sanatçılar, Nilüfer, Levent Yüksel ve Yonca Lodi’nin birer konser vereceğini açıkladı. Hızlı, “Çağlak kutlamaları, Akhisar’a ilk yerleşen Şelçuklu Türklerinden Taşgun Bey’in oğlu olan ve Medrese öğrenimi için gittiği Bursa’dan diplomasını alarak dönen Mecdüddini İsa’nın (Şeyh İsa) gelişi için düzenlenmiştir” dedi


İzmirliler Murat Başaran’la coştu


KONAK Belediyesi, düzenlediği Anneler Günü konserinde, İzmirlilerle Murat Başaran’ı buluşturdu. Sezen Aksu, Emel Müftüoğlu, Gökhan Özen, Yalın gibi isimlere verdiği besteleriyle de tanınan Murat Başaran, Alsancak Vapur İskelesi’nde şarkılarını hayranlarıyla beraber seslendirdi. Başaran, yeni albümü “Canın Sağolsun” un yanı sıra pop, arabesk, türkü ve Türk Müziği gibi farklı müzik türlerinden en sevilen eserleri de dinleyicileriyle paylaştı. Kendisini İzmirlilerle buluşturan Konak Belediyesi’ne teşekkür etti.

Hayallerindeki dünyayı Kipa’da kağıda döktüler

TESCO-Kipa alışveriş merkezlerinde 7 bin çocuğun aynı anda bir araya geldiği “Hayalimdeki Dünya” konulu resim yarışması düzenlendi. Çocukların aynı gün, aynı ortamda resimlerini kağıda döktükleri yarışma, Balçova, Çiğli, Torbalı, Salihli, Kuşadası, Aydın, Uşak, Yalova, Silivri, Derince, Edirne, Çorlu, Çanakkale, Keşan, Çerkezköy, Edremit, Mersin, Konya ve Antalya Kipa’larda gerçekleşti.

Yazarlar