Ege Ankara, Akay’a destek çıktı

Ankara, Akay’a destek çıktı

15.06.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay’ın Konak İlçe Seçim Kurulu tarafından görevden alınmasının ardından Abdullah Tekbaş’ın atanmasıyla başlayan hareketli süreç devam ederken Genel Merkez kanadından açıklama geldi.

Ankara, Akay’a destek çıktı

AK Parti İzmir Koordinatörü Aydın Milletvekili Mehmet Erdem genel merkezin Akay’ın arkasında olduğunu söyledi. Partinin, Yüksek Seçim Kurulu’ndan gelecek olan haberi beklediğini ifade eden Erdem, kararın en kısa zamanda çıkmasının süreç açısından olumlu olacağını söyledi.
Sonuna kadar arkasında
Parti genel merkezinin uzun görüşme ve değerlendirmelerin ardından adaylık ile ilgili ‘Akay’ dediğini, kongreyi gerçekleştirdiğini vurgulayan Erdem, “Genel merkezimiz zaten kararını daha önce vermişti. Şimdi bu olaylar oldu diye Akay’ın arkasında durmayacak mı? Bu durumda ‘nasıl olsa başkan düştü, süreç yargıda’ diyerek Akay’ın arkasında durmaması eksiklik olurdu. Sürecin beklemeye alınması, kararın YSK’dan çıkmasının beklenmesi demek genel merkezin Akay’ın arkasında olduğunu göstermek demektir. Genel merkezin kanuni süreci beklemesi Akay’ın yanında olduğunun kanıtıdır” diye konuştu.
Erdem, “Bir an evvel YSK’nın karar vermesi gerekiyor. Bizim tek derdimiz bu kararın çıkmasıdır. Eğer YSK, ‘Ömer Cihat Akay ile ilgili alınan karar yanlıştır’ der ve Akay’ın başkanlığını onaylarsa zaten sıkıntı olmaz. Problemin uzaması ve geciken karar partinin elini kolunu bağlıyor” ifadelerini kullandı.