Ege Anneler borçlanma için akın ediyor

Anneler borçlanma için akın ediyor

07.09.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Mahkeme kararıyla kadınlara analık borçlanması imkanı tanındı. İzmir’de SGK’ya günlük başvuru sayısı 400’e dayandı. Acele edilmemesi istendi

Anneler borçlanma için akın ediyor

SSK’lı kadınların analık borçlanması için doğum yaptığı tarihle işten ayrıldığı tarih arasında 300 günden fazla süre geçmemesi gerekiyordu. Bu duruma dava açılarak itiraz edildi. Yargı da 300 gün şartını kaldırdı. Erkeklere askerlik borçlanmasında tanınan haklardan kadınların da yararlanmasına karar verildi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) da anneler arasında büyük heyecan yaratan mahkeme kararının uygulamaya alınmasını sağlayacak tebliğ hazırladı. İşte bu son gelişmeden sonra SGK’ya akın başladı.
İzmir’de SGK İl Müdürlüğü’ne günde 400’e yakın kadın başvuruyor. Ancak gerekli bilgisayar programı henüz hazırlanmadığı için şu an herhangi bir işlem gerçekleştirilemiyor. Sadece gelenlerin talepleri yazılı olarak kayda alınıyor. SGK İl Müdürü Mustafa Keskin, sistemdeki düzenlemenin 10 güne kadar yapılacağını söylüyor. Keskin, acele edilmemesi gerektiğine de dikkat çekiyor, şöyle konuşuyor: “Bu hak için aceleye gerek yok, kimse hakkını kaybetme endişesi taşımasın. Çünkü her zaman geçerli, emeklilik yaklaştığında da başvurulabilir.”