Ege Anneler gününüz kutlu olsun

Anneler gününüz kutlu olsun

13.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bu özel gün, İzmir’in dört bir yanında anlamına yakışan bir şekilde ziyaretler ve etkinliklerle hatırlandı. Annelere unutulmadıkları bir kez daha gösterildi

Anneler gününüz kutlu olsun

Huzurevine koştu

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Dr. Türkegül Kocaoğlu, bu Anneler Günü’nde de Huzurevi sakinlerini unutmadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi’nde kalan yaşlıları ziyaret eden Türkegül Kocaoğlu, onlarla tek tek sohbet edip bu özel günü kutladı ve çeşitli hediyeler verdi. Huzurevi sakinlerine Başkan Aziz Kocaoğlu’nun selamlarını ileten Türkegül Kocaoğlu, sağlık durumları hakkında da bilgi aldı.

Karşıyaka Zübeyde Hanım’da buluşacak

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’ın eşi Birsen Durak’ın, geleneksel hale getirdiği kahvaltılı toplantıda Karşıyakalı anneler, tüm İzmirliler’i Anneler Günü’nde Zübeyde Hanım’ın kabrine çağırdı.

Karabağlar’da Kürüm’den çiçekli kutlama

Haberin Devamı

Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçede yaşayan annelere çiçekler vererek, günlerini kutladı. Başkan Kürüm, Bahçelievler Uğur Mumcu Parkı ve Hatay Caddesi’nde kadınlara karanfiller vererek kutladı.
DHA

Özel çocuklara annelerinden gösteri

Zihinsel engelli çocukların akademik ve iş eğitimi alanlarında eğitim gördüğü İzmir İş Eğitim Merkezi ve Karşıyaka İş Okulu’nda Anneler Günü’nde çocuklar değil, anneler sahne aldı.
İZMİR DHA

Narlıdere’de yılın annesi Topaloğlu

Narlıdere Belediyesi “Anneler Günü” için yılın annesini seçti. 3 çocuk annesi Gülter Topaloğlu Narlıdere’de yılın annesi olarak ödülünü Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur’dan aldı. Narlıdere Belediyesi, 16 yıldır MS Hastası olan kızına gösterdiği özveri ve yetiştirdiği başarılı evlatlar için Gülter Topaloğlu’nu yılın annesi olarak seçti. Başkanı Abdül Batur “Biz diğer anneleri temsilen Sayın Gülter Topaloğlu’nu yılın annesi ilan ediyoruz. ” dedi.
İZMİR DHA

Minikler sürprizle duygulandırdı

Ege Üniversitesi Rektörlüğü Kampüs Anaokulu bünyesinde bulunan öğrenciler ve anneleri için “Anneler Günü” etkinliği düzenlendi. Öğrenciler ve öğretmenleri şarkılar söyleyerek annelerini karşıladılar. Velilerin kendi hazırlayıp getirdikleri yiyecekler konuklara sunuldu. Barkovizyon gösterisiyle duygulanan anneler daha sonra çalınan hareketli şarkılar eşliğinde günü kutladı.
DHA

Haberin Devamı

Öğretmen adaylarına alkış

Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi 1’inci sınıf öğrencilerinin, yıl sonu sergisi, Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde açıldı.
2010 yılında açılan Güzel Sanatlar Eğitimi Resim İş Bölümü öğrencilerinin, ilk yılsonu sergisinin açılışında Ege Üniversitesi Genel Sekreteri Prof. Dr. Bülent Özkan, güzel sanatlar alanının gelişeceği ve daha iyi yerlere geleceğini dile getirerek, mutluluk duyduğunu söyledi. Sergi, 18 Mayıs’a kadar açık olacak.
DHA

En güzel heykeller bu sergide

Ege Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) desteğiyle Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü lisans öğrencileri arasında düzenlenen EÇEV Ödülleri 11. Heykel Yarışması sonuçlandı.
Akademisyenlerden oluşan jüri üyesinin oylarına göre büyük ödülü Şeytanın Avı ile Ahmet Yörük alırken, Vesile Özsu, Sadiye Alkın ve Vildan Hoşbak mansiyon ödülüne layık görüldü. Yarışan sanatçıların 31 eserinden 14’ü ise sergilenmeye hak kazandı.
ERAY ARPAŞİN İzmir DHA

Haberin Devamı

Neşe Erberk’te gözler doldu

Klasik Anaokulu ezberci yaklaşımı yerine, yaratıcı hayata özgüvenle bakan yaratıcı çocuklar yetiştirmek vizyonuyla faaliyetlerini gerçekleştiren Neşe Erberk Bornova Anaokulu’nun Anneler Günü kutlamasında bu sefer çocuklar, annelerini izledi. İp atlama, hullohop, balon patlatmaca, şapka değiştirme, mandal asmaca, kareoke yarışmaları yapan anneler keyifli zaman geçirdiler.