Ege Annelerden çocuklarına yeni yıl hediyesi, hayat

Annelerden çocuklarına yeni yıl hediyesi, hayat

01.01.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de 2 anne, evlatlarına ikinci kez yaşam aşıladı.

Annelerden çocuklarına yeni yıl hediyesi, hayat

Zorlu operasyonlar Ege Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleştirildi. Balıkesir Edremitli 32 yaşındaki Yıldız Babayiğit, 6 yaşındaki oğlu Mustafa’ya şifa oldu. Annenin karaciğerinden alınan parça, evladına nakledildi. Yıldız, Mustafa’nın 3 yıldır karaciğer yetmezliği çektiğini anlattı. “Kurtulması için organ nakli gerekiyordu. Hiç düşünmeden testleri yaptırdım, olumlu çıkınca da ameliyata alındık. Çocuğum için canım feda, yeter ki iyileşsin” dedi.
Erzurumlu 67 yaşındaki Zeynep Kaya da “İşte annelik bu” dedirtti. Kaya, böbrekleri iflas eden, 47 yaşındaki kızı Halise Tohumcu’ya yeni yıl hediyesi olarak ‘yaşam’ verdi. Anneden alınan böbrek, Tohumcu’ya başarılı operasyonla takıldı. İkisi de sağlıklı. Zeynep Kaya, kızını sağlığına kavuşturmak için her şeyi yapabileceğini söyledi. Tohumcu da, “Binbir fedakarlıkla beni yetiştirdi. Şimdi de ölümden kurtardı. Hakkını ödeyemem” dedi.

Sağlıkta sevk zorunluluğu uyarısı
İzmir’de bugünden itibaren sağlıkta sevk zorunluluğu getirildi. Tabip Odası; Denizli, Gümüşhane, Bayburt ve Isparta’dan sonra burada hayata geçirilen yeni uygulama hakkında vatandaşı uyardı. Hazırlanan broşürler halkın yoğun olduğu yerlerde dağıtıldı. Oda başkanı Suat Kaptaner, sağlıkta kaos yaşanacağını öne sürdü, şöyle dedi: “Hastaneye gidebilmek için aile hekiminin sevki gerekecek. Hastalar zamanında hastanelere gönderilemeyecek, tartışmalar yaşanacak, hizmet aksayacak. Altyapı hazır olmadan zevk zinciri yürümez.”
TURAN GÜLTEKİN İzmir DHA