Ege Antep Mutfağı deyince...

Antep Mutfağı deyince...

16.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Kordon’un limana en yakın noktalarının birinde yer alan Kordon Pirpirim Restoran, Antep Mutfağı’nı en iyi sunan işletmelerden.

Antep Mutfağı deyince...

30 yılını mutfakta en güzel ürünleri hazırlayıp sunmakla geçiren Mutfak Şefi Zeki Kara ve ekibinin hazırladığı birbirinden nefis ürünleri, Şef Zafer Hartabaş yönetimindeki servis elemanları sunuyor. Yaprak Ciğer, Süt Kuzu Kokoreç, Antep Dolma, Kaburga, Beyti Sarma, Patlıcanlı Kebap, Yoğurtlu Kebap, Altı Ezmeli Kebap, Alinazik, Kordon Pirpirim Restoran’ın spesiyalleri.

Pizza peyniri İtalya’dan
Açıldığı günden bu yana, mimarisi ve dekorasyonu ile dikkat çeken Minario Cafe Restoran; kahvaltı, sıcak-soğuk salata, pizza, makarna, et çeşitleriyle ve İzmir Adliyesi’ne yakın olması nedeniyle kısa zamanda yemek düşkünlerinin gözdesi haline geldi. Pizza peyniri özel olarak İtalya’dan, zeytin ve zeytinyağı da Ayvalık’tan getirilen restoran, açık mutfak konseptiyle aynı anda 80 kişiye hizmet veriyor.

Odunda Erzincan Et Döner Emmi’de
Emmi Kebap, Bornova 80 Sokak’ta Mehmet Koçak ve Fikret İlhan’ın ortaklığıyla lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu. Kebapçılığın baba mesleği olduğunu söyleyen Mehmet Koçak, Odun Ateşinde Erzincan Et Döner, Erzincan Çağlayan Usulü Tavuk Izgara, Parmak Kebap, çorba ve sulu yemeklerin iddialı lezzetleri olduğunu belirtti. Mekanın açılış kurdelesini İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuru Çakıral kesti.

Yörük Ali tatları şimdi Kordon’da
İsmini sahibi İsa İlçi’nin babasından alan “Yörük Ali Çorba ve Türk Mutfağı”nın 1985’te Çankaya’da açılan ilk şubesinden sonra Kordon’da da yeni bir şubesi hizmete girdi. 120 kişilik kapasitesi, 36 çeşit Türk Mutfağı, 24 çeşit zeytinyağlı yemekleriyle ve 40 çeşit açık büfe kahvaltısıyla “7/24” hizmet veren Yörük Ali, açılışa katılanlara keşkek ve tandır ikram etti. Efelerin gösterileri de konuklardan büyük alkış aldı.