Ege Ara eleman sorunu bitecek

Ara eleman sorunu bitecek

28.11.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın (WFP) Türkiye genelinde hayata geçirdiği ‘Sosyoekonomik Güçlendirme ve Sürdürülebilirlik’ Programı (SES) kapsamında, İzmir Ticaret Odası (İZTO) ile imzaladığı protokol ilk meyvelerini verdi. İmalat sanayi sektörüne ara eleman yetiştirmek için düzenlenen “Deri Dikim ve Kesim Operatörü” mesleki eğitim programına katılan 12 kişi, İZTO üyesi firmalarda önce staj yapacak sonra istihdam edilecek.

Ara eleman sorunu bitecek

Eğitimlerin ikincisinin 14 kursiyerle 7 Kasım’da başladığını belirten İZTO ve İZTO Eğitim ve Sağlık Vakfı Başkanı Mahmut Özgener, “AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın girişimleriyle Vakfımız ilk olarak Deri Dikim ve Kesim Operatörü mesleki eğitim programını başlattık. Odamız bünyesinde de bir Mesleki Eğitim Çalışma Grubu oluşturduk. İhtiyaçların birinci ağızdan yetkili makamlara iletilmesi ve tüm tarafların işbirliğiyle çözümler üretilmesi sonucunda doğru işe doğru eleman yerleştirilmesine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

İZTO yabancı sermayeyi kente çekiyor

İzmir’in ticari hacminin büyümesinde büyük rol üstlenen yabancı sermayeli firmalar İzmir Ticaret Odası (İZTO) çatısı altında buluştu. Kentte 2 bin 865 yabancı sermayeli firmanın faaliyet gösterdiğini belirten İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, “Fabrika ve bölge ziyaretleri yanında firmalar arası ikili görüşmeler organize ediyoruz. Bununla birlikte, yurtdışına düzenlediğimiz organizasyonlarımız ile ülkemizin ve şehrimizin tanıtımını yapıyor; ticari gücü ve yatırım potansiyelini her fırsatta anlatıyoruz” dedi. İZKA Genel Sekreteri Dr. Mehmet Yavuz ise, İzmir Kalkınma Ajansı olarak yatırım öncesinde ve sonrasında yatırımcılara ücretsiz kamusal danışmanlık sağladıklarını ifade etti.