Ege ‘Aracı gitti, ürünler yüzde 20 ucuzladı’

‘Aracı gitti, ürünler yüzde 20 ucuzladı’

28.12.2017 - 01:04 | Son Güncellenme:

Alternatif Toptan Market Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, kooperatiflerle işbirliği yaptıklarını belirtti, “Aracı devre dışı kaldı, ürünler yüzde 20 ucuzladı” dedi

‘Aracı gitti, ürünler yüzde 20 ucuzladı’

İlk şubesi Bayraklı’da 2013 yılının sonunda açılan Alternatif Toptan Market, emin adımlarla yoluna devam ediyor. Demirköprü, Buca, Altındağ, Özdere ve Ürkmez mağazalarıyla 6 şubeye ulaştıklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Pehlivan, “Bayraklı’daki merkezimiz 5 bin metrekare. Binlerce farklı ürün var. Kârımızı düşük tutarak, kooperatiflerle çalışmayı yeğledik. Aracıyı devreden çıkardık. Ucuza alıp ucuza satıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yüzde 20-40 daha ucuz

Bazı ürünlerin son müşteriye ulaşıncaya kadar 3-4 el değiştirdiğini kaydeden İsmail Pehlivan, “Bu da temel gıda maddelerinin müşteriye pahalı ulaşmasına yol açıyor. Tarım kooperatifiyle işbirliği yaptık ve ürünleri müşteriye aracısız ulaştırıyoruz. Böylece ürünlerimizi, yüzde 20-40 arasında daha ucuza satıyoruz” diye konuştu.

Toptan ve perakende

Pehlivan, Alternatif’i farklı kılan hizmet anlayışını şöyle anlattı: “1980’li yıllardaki marketçilik anlayışını seviyorum. O zaman ne uluslararası markalar vardı, ne raf kirası, ne dergi parası, ne de katılım desteği vardı. Alternatif eskisi gibi çalışıyor. Dip fiyatlarla aldığımız ürünleri, dip fiyatlarla satıyoruz. Hem toptan hem perakende satışımız var. İsteyen bir alsın, isteyen 100 koli. Sloganımız ‘toptan fiyatına perakende satış’. Evimize götüremeyeceğimiz şeyi satmıyoruz.”