Ege ARKADAŞLARINI YAŞATACAKLAR

ARKADAŞLARINI YAŞATACAKLAR

23.09.2009 - 01:19 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1991 mezunları, çeşitli nedenlerle kaybettikleri üç arkadaşlarını unutmadı, onlar için fakültede 60 kişi kapasiteli okuma odası yaptırdı. Törenle hizmete açıldı

ARKADAŞLARINI YAŞATACAKLAR

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi 1991 mezunları, vefat eden arkadaşları Mehmet Kahraman, Bekir Güven ve Özkan Kurşun’u unutmadı. Vefakar arkadaşlar, onların anısına, fakültede okuma salonu yaptırdı. 24 mezunun katkılarıyla oluşturulan salonun açılış kerdelesini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Bor ve Başhekim Prof. Dr. Necil Kütükçüler, 91 mezunlarıyla birlikte kesti.

Bir ayda hazırlandı

91 mezunları adına konuşma yapan Uzman Dr. Ayhan Çalışkan, 1985’te Ege Tıp’la tanıştıklarını hatırlattı, şöyle dedi: “Mehmet Kahraman’ı trafik kazasında, Bekir Güven’i de kanser nedeniyle yitirdik. Diğer arkadaşımız Özkan Kurşun’u ise öğrenciyken gaz zehirlenmesi nedeniyle kaybetmiştik. Hem onların isimlerini ve anılarını yaşatmak hem de fakültemize katkı sağlamak istedik. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.”
Bir ay gibi kısa sürede hazırlanan 60 kişi kapasiteli okuma odasının, fakülte tarihinde bir ilk olduğunu söyleyen Dekan Prof. Dr. Serhat Bor; 4, 5 ve 6’ncı sınıflarla uzmanlık sınavına hazırlanan öğrencilerin kullanımına açılacağını söyledi.