Ege Arkas, gücüne güç katmayı sürdürüyor

Arkas, gücüne güç katmayı sürdürüyor

07.12.2010 - 00:08 | Son Güncellenme:

Arkas, Mare Nostrum (Bizim Deniz) olarak nitelendirdiği Akdeniz ve Karadeniz’de düzenli hat taşımacılığı yapan bir armatör olma konumunu geliştirmek amacıyla yatırımlarını sürdürüyor.

Arkas, gücüne güç katmayı sürdürüyor

Bu kapsamda gemi almaya devam eden Arkas, son olarak 1.139 TEU kapasiteli M/V Natalia A’yı filosuna ekledi. M/V Natalia A’nın katılımıyla Türk bayraklı konteyner gemisi sayısı 27’ye, toplam taşıma kapasitesi 35 bin 502 TEU’ya ulaşan Arkas Deniz Ticaret Filosu, Türkiye’nin konteyner gemi filosunda önemli bir pay sahibi oldu. Geçen nisanda Arkas filosuna katılan M/V Martine A’nın ikizi olan M/V Natalia A da aynı özellikleri taşıyor. 149 metre uzunluğunda ve 22.70 metre genişliğindeki gemi, 13 bin 600 beygirlik motor gücüyle 18 deniz mili hız yapabiliyor. Gemide ayrıca yaş sebze-meyve gibi ürünlerin taşımasında kullanılan reefer konteynerler için 232 priz bulunuyor. Arkas’ın kendi armatörlük şirketi Arkas Line tarafından işletilecek olan M/V Natalia A, düzenli olarak Marport-Gemlik-Aliağa-Gazimağusa-Mersin-Gemlik-Novorossiysk rotasında servis verecek.


Yonca Gıda’dan ‘fındık’ lezzeti

Manisa’da kurulu Yonca Gıda, sıvı yağ sektöründeki ürün yelpazesine; ayçiçek, mısır, kanola, zeytinyağı ve soya yağından sonra fındık yağını da ekledi. Genel Müdür Ali İhsan Aksu, “Sağlık için gerekli tüm yağ çeşitlerini üretiyoruz. Bunlara bir yenisini eklemekten dolayı mutluyuz. Türkiye, dünyada en önemli fındık bölgelerinden biri. Ülkemizin verimli topraklarından elde edilen kaliteli mahsullerle üretim yapıyoruz. Tüm yemeklerde gönül rahatlığıyla kullanılabilir” dedi.