Ege AŞK, KRİZ DİNLEMİYOR

AŞK, KRİZ DİNLEMİYOR

14.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yaşı, mesleği ne olursa olsun, anlamsız bulanlar dahil pek çok kimse, Sevgililer Günü’ne kayıtsız kalamıyor. Hediyeler, sevenlerin; ekonomisi ise işletmecilerin yüzünü güldürüyor

AŞK, KRİZ DİNLEMİYOR

Her şey Aziz Valentinus’la başladı
SEVDİĞİ için ölümü göze alan Aziz Valentinus’un ardından iki yüzyıl tutulan ‘aşkın yası’, Esther Howland’ın 14 Şubat’ta sevgilisine gönderdiği bir kartla son buldu. O günden sonra her 14 Şubat, Aziz Valentinus’un anısına, aşkın kutlandığı gün oldu. Şimdilerde, yaşı, mesleği ne olursa olsun, anlamsız bulanlar dahil pek çok kimse, Sevgililer Günü’ne kayıtsız kalamıyor. Hal böyle olunca, ‘hediye ekonomisi’ sayesinde kriz de unutuluveriyor.

Rakamlar, canlılığı gösteriyor
BUNU biz değil, rakamlar söylüyor. Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) verilerine göre, geçen yıl Sevgililer Günü’nde yapılan kredi kartı harcamaları, 2008’e göre yüzde 19 artmış. Bu sene ise yüzde 25’in üzerine çıkması bekleniyor. 14 Şubat 2009‘da, alışveriş merkezleri dolup, taşmış, yurtiçindeki toplam harcama 642 milyon lira olmuş. Restoranların cirosu bir önceki haftaya göre yüzde 29, kuyumcularınki ise yüzde 153 yükselmiş.

10 şanslı çifte Agora’da fırsat
Sevgililer gününde Agora sadece alışverişin değil, aşkın da çekim merkezi olacak. Sunshine Band konseri, Rezzan Kiraz’ın keyifli astroloji sohbetinde buluşma imkanı, unutulmaz Çeşme tatili ve romantik akşam yemeği armağanlı hediye kampanyasıyla Agora, bu çok özel güne hazır. Bugün günlük toplam 1000 TL ve üzerinde alışveriş yapan ilk beş çift Pırıl Otel’den her şey dahil hafta sonu tatili, ikinci beş çift ise Kitchenette’den unutulmaz bir akşam yemeği kazanacak.

Hediyeler kermese çıktı
Karşıyaka Belediyesi, Sevgililer Günü’ne özel kermes düzenledi. Yasa Parkı’ndaki etkinlikte birçok sivil toplum kuruluşunun birbirinden güzel ve değerli el işi ürünleri uygun fiyatlarla satışa sunuldu. Özellikle örgü tarzı bereler, atkılar, şallar dikkat çekerken, ev süsleri, birbirinden ilginç takılar, el işi ahşap tepsiler, bakır ve gümüşten yapılan şekerlik tarzı hediyeler de farklı seçenekler olarak yer aldı.

Sevgililere tavla daveti
PARK Bornova Outlet Center, sevgililer için tavla turnuvası düzenledi. Bugün saat 14.00’te başlayacak. Birinci olan çift, Bodrum Turgutreis Club Armonia Tatil Evleri’nde bir haftalık tatil kazanacak. İkinci olan da Çeşme Ildır Akay Garden Tatil Köyü’nde iki gece üç gün ağırlanacak. Çiftler, yanlarında iki kişi daha getirme hakkına sahip olacak. Şampiyonlar tatil yapacakları tarihleri bir ay önce Park Bornova AVM’ye bildirecek.



Tuval’in özel gecesi
Konak Pier Alışveriş Merkezi’ndeki İzmir’in gözde mekanlarından Tuval By Mastika, sevgililer gününe özel konseptiyle aşıkları ağırlayacak. Grup Kare As ve Solist Sevda’nın sahne alacağı gecede sevgililer unutulmaz bir gece yaşayacak. İzmirli sevgililere özel olarak hazırlanan mönü de yok yok. Bugün kutlanacak Sevgililer Günü’nde Tuval By Mastika’nın şıpsevdi pastası ve sürpriz hediyeleri, geceye renk katacak.


Kış Bahçesi de hazır
EGE Üniversitesi Kampusü’nde geçtiğimiz günlerde hizmete giren “55. Ege Kış Bahçesi” de bugün sevgilileri ağırlayacak. Çiftler için
14 Şubat mönüsü hazırlandı. Çello, perküsyon ve gitar eşliğinde canlı müzik programı da yapılacak. Şef Engin Hoşnuter, konuklara unutulmaz bir gece yaşatacaklarını söyledi.

Aşkın en tatlı hali
SEVGİLİLER Günü için en tatlı hediyeyi arayanlar ya da evlilik teklifinde vereceği yüzüğe eşlik edecek romantik lezzet peşinde olanlar Özsüt’te buluşuyor. Aşkın rengi kırmızıyla kaplı “Aşkın Tadı” pastası, çikolatanın tutku dolu tadıyla harmanlanıyor... Özsüt’ün Sevgililer Günü’ne özel bu iki kişilik pasta, 15.90 TL fiyatıyla aşıkları bekliyor... El yapımı çikolatalar ise bu lezzetin tutkunu sevgililer için en ideal hediyeyi oluşturuyor.

Yazarlar