Ege Ataların izindeler

Ataların izindeler

26.06.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

300 yıllık bir Türkmen geleneği olan Göcek-Gürsü-Pırnaz Yayla Yolculuğu, yedi yıldır Muğla Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Nurettin Demir öncülüğünde yaşatılıyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden onlarca kişi katılıyor

Ataların izindeler

Çevre sorunlarına dikkat!
MUĞLA Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Nurettin Demir öncülüğünde yapılan Göcek-Gürsü-Pırnaz Yayla Yolculuğu’na, Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen onlarca kişi katılıyor. Bu sene düzenlenen 7’ncisi, 70 kişinin katılımıyla başladı. Demir, eski bir Türkmen geleneği olan yayla yolculuğunu yaşatarak, çevre sorunlarına dikkat çekmeyi, küresel ısınmaya karşı duyarlılığı artırmayı amaçladıklarını söyledi. 

110 kilometrelik güzergah
KATILIMCILAR, 110 kilometrelik güzergahı yüreyecek geçecek, 28 Haziran Pazar günü yaylaya varmış olacak. Göcek Belediye Başkanı Recep Şatır, “Ömürler yaşanmış, tükenmiş bu yollarda, sevdalar yaşanmış, eziyetler çekilmiş. Bu yürüyüş belki geçmişteki gibi çok eziyetli değil ama birliktelik, dayanışma ve kardeşliğin yapılandırılması anlamında örnek olacak bir kültür etkinliği” diye konuştu.