Ege Ata’nın baktığı gibi onları görün

Ata’nın baktığı gibi onları görün

08.03.2021 - 00:03 | Son Güncellenme:

Atatürk fotoğrafları ile dünya çapında tanınan Hanri Benazus’un arşivinden “Cumhuriyet’in Yüz Akları Kadınlarımız” fotoğraf sergisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ilk kez İzmirlilerle buluştu.

Ata’nın baktığı gibi onları görün

İzmir Ekonomi Üniversitesi Medical Park Hastanesi’nde açılan sergide Zübeyde Hanım’dan Türkiye’nin ilk kadın doktoru Safiye Ali’ye, ilk kadın hemşire Esma Deniz’den ilk kadın jet pilotu Leman Bozkurt Altınçekiç’e 65 kadın portresi yer aldı.

Haberin Devamı

Serginin açılışında konuşan Hanri Benazus, “Atatürk ile birlikte kadın, büyük bir uyanışa geçti. Atatürk’ten önce kafesin arkasında kalan kadınlarımız, birdenbire en büyük makamlara kadar yükseldi, en büyük bilim insanları oldu. Sergide her mesleğin ilk kadını yer alıyor. Tek bir ricam var, Atatürk’ün baktığı gibi görsün herkes kadınlarımızı. O zaman ne kavgalar, ne gürültüler, ne cinayetler, ne yaralamalar hiçbiri kalmaz” dedi.

12 Mart’a kadar açık

Hastanenin Genel Müdürü Veysi Kubba da, Bin 234 çalışanımızdan 795’inin kadın olduğu hastanemizde, güler yüzleri, hiç bitmeyen enerjileri ve güçlü duruşlarıyla her daim bizlere güven veren kadın çalışanlarımız ile takım arkadaşı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diye konuştu. Sergi, 12 Mart’a kadar ziyarete açık.