Ege Atatürkçü Malezyalı

Atatürkçü Malezyalı

15.11.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’e gelen Malezya Turizm Bakanı Dato’ Sri Dr. Ng Yen Yen, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu ziyaret etti.

Atatürkçü Malezyalı

Ülkesinden her yıl binlerce turistin dünyanın çeşitli ülkelerine gittiğini belirten konuk Bakan, ancak Türkiye’nin Malezyalı turistlerce çok fazla bilinmediğini, amacının İzmir’e ülkesinden turistin gelmesini sağlamak olduğunu söyledi. .
Tablo kolleksiyoneri çıktı
Ziyaret sırasında Malezya Turizm Bakanı Dato’ Sri Dr. Ng Yen Yen’in ilginç bir özelliği de ortaya çıktı. Başkan Kocaoğlu’nun makamındaki tabloları tek tek inceleyen konuk Bakan, kendisinin bir tablo koleksiyonu olduğunu belirtti. Başkanlık makamı önündeki koridorda bulunan Atatürk tablosunu ise hayranlıkla inceleyen Bakan, özellikle kadın hakları konusunda Atatürk’ün attığı adımlar hakkında çok şey bildiğini söyledi. Konuk Bakan’ın Atatürk için söylediği “Çok genç yaşta kaybettik” sözlerini Başkan Kocaoğlu, “Ama o kısa yaşamı içinde çok önemli işler yaptı” cümlesiyle tamamladı.

Haberin Devamı

DSP’ler kuruluş gününü kutladı
Demokratik Sol Parti (DSP) İzmir örgütü partinin 26. doğum gününü Cumhuriyet Meydanı’nda kutladı. Törende, partililer DSP’nin kurucusu merhum Bülent Ecevit’i de andı. DSP Genel Başkanı Masum Türker’in yayınladığı mesajı aktaran İl Başkanı Selçuk Karakülçe, “Bugün Türkiye ekonomisi, ekonomik krizlerden beklediği kadar darbe almıyorsa, bunun nedeni DSP’nin iktidardayken hazırladığı yasal düzenlemeler ve ekonomi alanında tesis ettiği sağlam altyapıdır” dedi. n İZMİR DHA

Emekliler gönüllü projesinde
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrinüssa Gül’ün himayesinde gerçekleşen “Emekliyiz Gönüllüyüz” projesinin İzmir ayağı start verdi. Yurtta kalan çocuklar için gerçekleştirilen projede İzmir için şimdilik 23 emekli öğretmen kolları sıvadı. İzmir çevresinde 36 yurtta görev yapacak gönüllü öğretmenler, dışarıdan bir göz olarak tecrübe birikimlerini yurtta kalan çocuklara aktaracak.