Ege Atık toplayıcıları araştırma konusu oldu

Atık toplayıcıları araştırma konusu oldu

20.12.2022 - 00:00 | Son Güncellenme:

Sokak atık toplayıcıları, bilimsel araştırmaya konu oldu. İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Metehan Feridun Sorkun’un yürütücülüğünde hayata geçirilen projeye, İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Özen ve Psikoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Seda Can da araştırmacı olarak katılacak.

Atık toplayıcıları araştırma konusu oldu

Atık toplayıcıların varlığının, geri dönüşüm konusunda bireysel davranışları nasıl etkilediğini göstermek amacıyla geliştirilen proje, TÜBİTAK tarafından da kabul edilerek 273 bin liralık destek almaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Bir çalıştay düzenlenerek projenin sonuçları üzerine değerlendirmeler yapılacağını söyleyen Sorkun, “TÜİK aracılığıyla her ilçede rastgele seçilen binin üzerinde kişiyle görüşme yapacağız. Sokak atık toplayıcılarından daha fazla yararlanılmasını sağlamayı ve atıkların değerlendirilmesi konusunda onların işini kolaylaştıracak çözüm önerileri geliştirmeyi hedefliyoruz. Proje, bireylerin atık ayrıştırma davranışında sokak atık toplayıcılarına karşı tutumu dikkate alması yönüyle de dünyada ilk olacak” diye konuştu.