Ege Atölyeden 'iyilik' çıkacak

Atölyeden 'iyilik' çıkacak

09.08.2017 - 03:11 | Son Güncellenme:

Mavibahçe AVM’de açılan ‘İyilik Atölyesi’nin konukları, down sendromlu bireylerin verdiği hizmetlerle keyifli anlar geçiriyor. Atölyede her ürünün mönüde gösterilen orandaki miktarı da, farklı ihtiyaç sahiplerine gidiyor

Atölyeden iyilik çıkacak

Down sendromlu çocukların aileleri birlikte çalışarak yaşama dahil olduğu ‘İyilik Atölyesi’ Kafe, Karşıyaka’daki MaviBahçe AVM’de açıldı.
Konseptiyle dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan İyilik Atölyesi’nde her ürünün mönüde gösterilen orandaki miktarı, farklı ihtiyaç sahiplerine de bağışlanıyor. Konuklar, hem keyifli anlar geçiriyor hem de aynı anda pek çok kuruma destek olmanın huzurunu yaşıyor. Projenin yaratıcısı olan JP Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Demir, İzmir Down Sendromu Derneği (İDSD) ile birlikte gerçekleştirdikleri İyilik Atölyesi’nin sadece down sendromlu bireyler için açılmış bir kafe olmadığını; projeyi tüm engelli bireyler, toplumda dışlanmış her canlı ve eşyayı içine alacak kadar geniş bir zeminde kurguladıklarına dikkat çekti, projenin ilk sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

Haberin Devamı

Bir bağış

“Her alışverişin bir miktarına, ödediğimiz kira, maaş, ürün gideri, işletme giderleri ve operasyonel giderler için tüzel kişilikten kasa fişi kesiyoruz. Bir kısmına ise toplanan yüzde kadar bağış makbuzu veriyoruz. Kârımızın bir kısmını bağış olarak dağıtıyoruz. Bir ay Sokak Çocukları Derneği, bir ay sokak hayvanları, bir ay doğa yararına çalışan kuruluşlara katkı sağlıyoruz. Müşterilerimiz hesap öderken makbuzda, siparişine ödediği miktarın ne kadarının nereye bağışlandığını görebiliyor.”

‘Bireyin toplumla yüzleşme projesi’

Müşterilerin, down send- romunun bir hastalık değil, farklılık olduğunu anlamalarının da başlı başına bir değer olduğunu sözlerine ekleyen Ramazan Demir, “Bu yönü ile bilinçlendirici, birleştirici bir rolümüz var. İyilik Atölyesi, engelli bireylerin toplumla, toplumun da engelli bireylerle yüzleşme projesidir” diye konuştu.