Ege AVRUPA’NIN ADAYI İZMİR

AVRUPA’NIN ADAYI İZMİR

23.09.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dört yıl önceki Dünya Üniversitelerarası Yaz Oyunları’yla uluslararası spor kamuoyunun ilgisini çeken İzmir’in, bir dev organizasyona daha ev sahipliği yapması gündemde. Ekimde Toronto’da yapılacak oylamada Seul ve Los Angeles’la yarışılacak...

AVRUPA’NIN ADAYI İZMİR

Başarısı hiç unutulmadı
2005’TEKİ Dünya Üniversitelerarası Yaz Spor Oyunları’na (UNIVERSIADE) ev sahipliği yapan İzmir’in başarısı, uluslararası spor kamuoyunun ilgisini çekmeye devam ediyor. Olimpiyatlardan sonra dünyanın en büyük spor organizasyonu kabul edilen UNIVERSIADE’ın altından alnının akıyla çıkan ve bu etkinlik sayesinde kavuştuğu tesislerle birbiri ardına uluslararası etkinliklere imza atan İzmir, şimdi yeni sınava hazırlanıyor. Kent, 2011’de düzenlenecek Dünya Wushu Şampiyonası için Avrupa’nın ortak adayı olarak gösterildi.

Avrupa’da bir ilk olacak

TÜRKİYE Wushu Federasyonu’nun yaptığı talep ve girişimler sonucu İzmir’in adaylığı kabul edilirse, Avrupa’da ilk kez Wushu Dünya Şampiyonası yapılmış olacak. İzmir’le diğer iki aday şehir Seul ve Los Angeles’tan hangisinin ev sahibi olacağı, IWUF’un ekim sonunda Kanada’nın Toronto kentinde yapacağı oylama sonucu belli olacak. En fazla üyeye sahip kıta federasyonu olan Avrupa Federasyonu’nun ortak adayı İzmir’in, tesis zenginliği, iklim avantajı, ulaşım kolaylığı ve tarihiyle şansının yüksek olduğu öngörülüyor.

Haberin Devamı

Wushu, ‘Savaş sanatı’ demek
WUSHU, Çin savunma sanatlarının genel adı. Bu ülke dışında genelde ‘kung fu’ olarak tanımlanan spor türleri de buna dahil. Çince’de kung fu ‘beceri’ anlamına geliyor. Savaş sanatlarının dışında da herhangi bir alanda kullanılabiliyor. Buna karşılık Wushu, ‘savaş sanatı’ demek.