Ege Avrupa’nın gözde kenti

Avrupa’nın gözde kenti

28.04.2022 - 00:21 | Son Güncellenme:

İzmir, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Avrupa Ödülü’ne layık görüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, “Güzel İzmirim, bu gurur hepimizin! Avrupa değerlerini en iyi temsil eden kent seçildik, 2022 Avrupa Ödülü’nü kazandık” dedi

Avrupa’nın gözde kenti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi tarafından her yıl verilen Avrupa Ödülü’ne bu yıl İzmir layık görüldü. Avrupa değerlerini en aktif şekilde benimseyen ve yaygınlaştırılmasını üstlenen şehirlere verilen ödül, bu anlamda verilen en üst düzeydeki ödül olarak tanımlanıyor.

Haberin Devamı

İzmir; ödülü, ikinci turda beş kenti geride bırakarak almaya hak kazandı. Haberi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, sosyal medya hesabından duyurdu. Soyer, paylaşımında “Güzel İzmirim, bu gurur hepimizin! Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi tarafından Avrupa değerlerini en iyi temsil eden kent seçilerek ‘2022 Avrupa Ödülü’nü’ kazandık. Gençler, umut bu topraklarda hep vardı, yitirmeyin. Beraber yeşerteceğiz” dedi.

‘Önemli rol üstleniyor’

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. İzmir’in yurtdışındaki belediyelerle siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda iş birliğine verdiği önem vurgulandı, İzmir Enternasyonal Fuarı, Balkan Halk Dansları Festivali, Uluslararası İktisat Kongresi gibi büyük etkinliklerin kentte her yıl düzenlediği dile getirildi. Kentin, her yıl çeşitli etkinliklerle Avrupa Günü’nü kutladığından da söz edildi.

Haberin Devamı

Salgına karşın Sanal Maraton, İzmir Uluslararası Film ve Müzik Festivali, Avrupa Müzik Günü ve 5. İzmir Edebiyat Festivali gibi birçok uluslararası kültür ve spor faaliyetinin düzenlendiği belirtildi; İzmir’in bir dayanışma kenti olduğu vurgulandı. EUROCITIES, MedCities ve UCLG gibi çok sayıda uluslararası yerel yönetim çatı kuruluşunda İzmir’in aldığı aktif role de dikkat çekildi.

Konak, çıtayı yükseltti

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Sosyal İşler, Sağlık ve Sürdürülebilir Kalkınma Komitesi tarafından geçen yıl ‘Avrupa Diploması’ ödülüne layık gören Konak Belediyesi, bu yıl da aynı komiteden Avrupa Şeref Bayrağı ödülünü aldı.

Avrupa’dan 30 belediye arasından seçilen Konak Belediyesi, bu ödülle hedeflediği Avrupa Ödülü’ne bir adım daha yaklaştı. 2021 ve 2022 yıllarında kardeş kentlerle yapılan çalışmaları, ulusal ve uluslararası kuruluşlarla işbirlikleri ve üyelikleri ile proje çalışmalarını değerlendiren Avrupa Konseyi, ödülü Konak Belediyesi’ne verdi. Ödül, Haziran ayında düzenlenecek olan törenle Belediye Başkanı Abdül Batur’a verilecek.

Ödülü, Konak’a kazandırmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Batur, “Ödüllerimizle Konak’ın Avrupa’da bilinirliğini artıracağız. Şimdi Avrupa Şeref Plaketi’ni, sonra da Avrupa Ödülü’nü alacağız” dedi. Konak Belediyesi daha önce de Avrupa Konseyi’nin Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner  Ödülü’ne layık görülmüştü.

Yazarlar