Ege Avukattan, engelliye “vatandaşlık” bağışı

Avukattan, engelliye “vatandaşlık” bağışı

25.10.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ercan Erdiner, Sakatlar Derneği’ne 10 tekerlekli sandalye hediye etti. “Hayır yapmak ya da sevap işlemek için değil, vatandaşlık görevini yerine getirmek için yaptım” dedi

Avukattan, engelliye “vatandaşlık” bağışı

Balıkesir’de avukat Ercan Erdiner, eşi Nazhan Hanım’la birlikte Sakatlar Derneği’ne 10 tekerlekli sandalye bağışladı. Erdiner, “Bu bağışı yardım olsun, hayır olsun, sevap olsun diye değil, vatandaşlık görevimi yerine getirmek için yaptım. Ülkesini seven insan, sakat-sağlam ayrımı yapmadan, vatandaşlarını da sevmeli” diye konuştu.

Örnek olsun diye...

Önce tekerlekli sandalyeleri aldığını, ardından Sakatlar Derneği yöneticileriyle temasa geçtiğini söyleyen Ercan Erdiner, “Engelli vatandaşlarımızın bu sandalyeler sayesinde yataklarından kalkıp evlerinden çıkarıya çıkmalarını, yaşama bağlanmalarını istiyorum. Bu davranışın diğer insanlara da örnek olması için basına yansımasını istedim” diye konuştu.

Engellilerden teşekkür

Sakatlar Derneği Balıkesir Şubesi 2’nci Başkanı Zeki Uslu da, Erdiner’e teşekkür etti, “Ercan Bey bu jestiyle, ‘Ben de sizin yanınızdayım’ dedi, bize güç verdi. Bu davranışın, Balıkesir ‘de yaşayan hali vakti yerinde tüm vatandaşlarımız için örnek olmasını diliyorum” dedi.
Ercan Erdiner’in hediye ettiği 10 tekerlekli sandalyeden 7’si ihtiyaç sahiplerine verildi. Diğerleri ise daha sonra dağıtılmak üzere dernekte kaldı.

Yazarlar