Ege Aya Yorgi’de eğlence yerlerine ceza yağdı

Aya Yorgi’de eğlence yerlerine ceza yağdı

13.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çelebioğlu ailesinin ses ve ışık savaşı ile gündemden düşmeyen Aya Yorgi’de işletmelere 8 Ağustos’ta 18 bin, iki gün sonra da 38’er bin liralık ceza kesildi

Aya Yorgi’de eğlence yerlerine ceza yağdı

Türkiye’nin turizm yıldızı Çeşme’nin en güzel yerlerinden biri olan Aya Yorgi Koyu’ndaki gece kulüplerine ceza yağdı. Gece 24:00’den sonra müzik çalan tüm işletmelere verilen bu cezayı eleştiren ilk isim koydaki ünlü kulüplerden Paparazzi Beach Club’ın sahibi Bülent Gülcen oldu. Türkiye’de ilk kez böyle bir ceza verildiğini söyleyen Gülcen, “Geçen sene bize kesilen ceza bu sene geldi. Bunun yanında 8 Ağustos tarihinde 18 bin, 10 Ağustos tarihinde ise 38 bin TL olmak üzere iki ceza daha geldi. Sebep olarak insan sağlığına zarar veriyormuşuz. Halbuki hafta içi saat 02:00, hafta sonu 03:00’e kadar hakkımız var; Sayın Vali Cahit Kıraç ile böyle görüşmüştük. Ayrıca desibel sınırını da aşmıyoruz. Bir dahaki sefere ceza 70 bin TL olacak” dedi.

Verilen cezalara anlam veremediklerini belirten Bülent Gülcen, “Sayın Vali Çeşme’nin gelişmekte olan turizm kentleri arasında 5. olduğunu söylemişti. Gürültü yönetmeliği bölgenin gerçekleriyle örtüşmüyor. Çeşme’ye insanlar eğlenmeye geliyor. Bu yapılanlar Çeşme’nin turizm geleceğine darbedir. İl Müdürlüğü yeni yönetmeliğe göre hassas bölge ilan edince, Vali ile uzlaşma boşa gitti” diye konuştu .