Ege Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem anıldı

Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem anıldı

25.01.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Türk siyasetinde iz bırakan ve birer yıl arayla yaşamlarını yitiren eski SHP?Genel Başkanı Aydın Güven Gürkan ile unutulmaz Dışişleri Bakanı İsmail Cem, SODEV’in İzmir’de düzenlediği törenle anıldı.

Aydın Güven Gürkan ve İsmail Cem anıldı

İsmail Cem’in oğlu Kerim Cem, Aydın Güven Gürkan’ın kızı Burcu Gürkan, CHP Eski Genel Başkanı Hikmet Çetin, Kültür Eski Bakanı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş, Adalet Eski Bakanı Seyfi Oktay ve DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi de katıldı.

Çağdaş Türk siyasetinin mimarlarıydılar
Gürkan ve Cem’in, Türkiye’nin çağdaş siyasi hayatına kazandırdıkları ve bıraktıklar izler anlatıldı. Hikmet Çetin, “İsmail Cem, sevgiden ve hoşgörüden yanaydı. Parti kurultaylarında ayağa kalkar, ‘Burada sevgi eksik’ derdi. Her iki isim de solun birlik ve beraberlik içinde bir arada olması için çalıştı” dedi. Seyfi Oktay, “Onların ideali, ülkemizde hukukun üstünlüğüne dayalı, çağdaş, demokratik ve özgürlükçü bir sistemin; felsefesiyle, ahlakıyla, tüm kurum ve kurallarıyla işler hale gelmesi, yaşam biçimine dönüşmesiydi” diye konuştu. Kültür Eski Bakanı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş da, Cem ve Gürkan’dan, “12 Eylül’den sonra, askeri diktanın sosyal demokrat hareketi dağıttığı dönemlerin ardından, sosyal demokrasiye tekrar can veren iki önemli yol arkadaşı” diye söz etti.