Ege Aydın’ın otizmli mehteri

Aydın’ın otizmli mehteri

24.02.2022 - 00:06 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediyesi, ‘Otizmli Çocuklar Mehter Takımı’nı kurdu.

Aydın’ın otizmli mehteri

Kendisi de bir eğitimci ve otizmli çocuk babası olan Aydın Otizm Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Adnan Özdemir, Dernek ve Büyükşehir işbirliğiyle açılan ritim kursundaki iki aylık çalışmanın çocuklar üzerindeki olumlu etkisinin gözle görüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Eğitimler çeşitlenecek

Otizmli bireylerin üzerinde müziğin ve sporun çok fazla katkısı olduğunun altını çizen Özdemir, “Bu çocuklarımızın neler yapabileceğini tüm Türkiye’ye göstereceğiz. Bu tür ritim kursları el-göz koordinasyonunu geliştirmeleri, ritme uyabilmeleriyle birlikte bu davranışsal ve sosyal iletişimini daha iyi bir hale getiriyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu çoban ateşini yaktı, bu ateş harlanarak büyüyecek. Yakın zamanda etütlerle otizmli çocuklarımıza gönüllü öğretmenler tarafından Türkçe ve matematik dersleri verilecek” diye konuştu.

‘Çok şanslıyız’

Proje için Başkan Özlem Çerçioğlu’na minnettar olduklarını ifade eden veliler, “Aydın’da yaşadığımız için çok şanslıyız. Büyükşehir’in desteğiyle çocuklarımızın gelişimine şahit olmanın sevincini anlatamayız. Müziğin iyileştirici gücü otizmli çocuklar için çok değerli. Bir arada çalışarak uyum sorunlarını da aşıyor ve sosyalleşiyorlar” ifadelerini kullandı.