Ege Aydın'ın yükselen ilçesi: Karacasu

Aydın'ın yükselen ilçesi: Karacasu

28.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Karacasu, Başkan Mustafa Büyükyapıcı’nın çalışmalarıyla farklı bir noktaya doğru ilerliyor. Aydın Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun desteğini yakından hissettiklerini vurgulayan Büyükyapıcı, “İlçemiz, insanların yaşamak için öncelikle tercih ettiği bir yer haline geldi” dedi

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

Birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, köklü bir tarihi geçmişi ve kültür mirası olan güzel Karacasuyumuza hizmet etmenin onurunu yaşamaktayız. Göreve geldiğimizden bu yana gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerde çağdaş değerlerden asla ödün vermeden, şeffaf bir yönetim anlayışı ile çalıştık. Karacasu Belediyesi çatısı altında yaptığımız ve yapacağımız birçok yatırımı, halkımızın görüşüne açtık. Genç yaşlı, kadın erkek herkesin görüşleri ışığında, tüm halkımızla beraber ayrım yapmadan yönetmeye çalıştık. Tüm halkımızın hayatını daha kaliteli hale getirmek için verdiğimiz onurlu mücadelemize kararlılıkla devam ediyoruz ve var gücümüzle çalışmaya da devam edeceğiz...

Haberin Devamı

Derisi, demiri, hamuru, çamuru, mermeriyle; doğası, tarihi sokakları ve evleriyle Afrodisias Antik Kenti’yle Ege’nin ilgi odağı olan Karacasu, Afrodisias’ın Dünya Mirası Listesi’ne dahil olmasıyla tüm dünyanın ilgi odağı haline geldi. Karacasu’nun geleceğini kültür şehri olmasında görüyorum. İlçemize olan ilginin farkındayız. Yurt içinde ve yurt dışında art arda tanıtım çalışmalarımız sürüyor. Aydın’ın en küçük ilçelerinden biri olmasına rağmen Karacasu’nun çehresini kısa zamanda büyük projelere imza atarak değiştirdik. Öyle bir ilçe düşünün ki, tarih ve doğanın iç içe olduğu, samimi ve güler yüzlü, misafirperver insanların yaşadığı, eski el sanatlarının hâlâ hayat bulduğu, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, dünyanın kabul ettiği güzellik tanrıçası Afrodit’ten adını almış Afrodisias Antik Kenti’ni içimizde barındırıyoruz.

Haberin Devamı

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

SANATSEVERLERE ÇAĞRI

Karacasu’nun hak ettiği değeri alması için bugüne kadar elimizden geleni yapmaya çalıştık. Karacasu Belediyesi olarak ilçemizin tanıtımı için yerel ve ulusal basında çalışmalar yaptık. Tanıtım odaklarımızın en büyük geri dönüşümü, Aydın’da tek, Türkiye’de 17. sırada yer alan, uzun yıllardan bu yana uğraş verdiğimiz, bu yıl kalıcı listeye alınan ve dünya mirası olan Afrodisias’ın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini başardık. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyorum ve buradan tüm doğa, tarih ve sanatseverleri ilçemize gezip görmeleri için davet ediyorum.

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

UYUMLU ÇALIŞMANIN ESERİ

Karacasu, 2009’dan bu yana yaptığımız çalışmalarla, tarihiyle, kültürüyle yaşayan bir ilçe haline geldi. 2009 ve 2014’teki seçim bildirgelerimizde halkımıza söz verdiğimiz birçok projeyi hayata geçirmek adına büyük yol kat ettik. Bizim geliştirdiğimiz ve Türkiye genelinde birçok belediyeye örnek olan ilçemiz, çalışmalarımızla insanların yaşamak için öncelikle tercih ettiği bir yer haline geldi. Gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerde en büyük destekçimiz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu oldu. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu ve koordineli çalışmamızın sonucu Karacasu’da birçok başarılı projeyi hayata geçirdik.

Haberin Devamı

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

UNESCO LİSTESİNE GİRDİK

Aydın’da yıllardan bu yana dünyaya tanıtmak için büyük uğraşılar verdiğimiz Afrodisias, sonunda UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne alındı. Bu projenin hayata geçirilmesinde emek verenleri kutluyorum. Karacasu ilçemiz için yaptığımız tüm çalışma ve yatırımlarda en büyük desteği Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’ndan görüyoruz. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu ve koordineli çalışmamızın sonucu Karacasu’da birçok başarılı projeyi hayata geçirdik.

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

İlçenin çehresini değiştiren projeler

Halka en iyi hizmeti sunma gayretiyle ilçenin çehresini değiştiren, büyük projelere imza atıyoruz. İlçe genelinde yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Özlem Başkanımızla beraber, seçimlerde söz verdiğimiz işlerimizi tamamlıyor olmanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. Bunlardan söz edecek olursak... 5 peron, bilet satış gişeleri ve 25 araçlık minibüs terminaline sahip otogarımızı işleve geçirdik. İlçenin mimari dokusuna uygun olarak tasarlanan Kültür Merkezi’ni de tamamlayarak halkımızın hizmetine açtık. Bunun yanında sosyal demokrat belediyeciliğin en güzel örneklerini sergileyen Aydın Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerine bir yenisini daha ekleyerek 3.300 metrekare alana sahip kafeteryaların, spor tesislerinin, yürüyüş alanlarının bulunduğu, yarı olimpik yüzme havuzunun da temelini attı. Özlem Başkanımızın Karacasu sevgisi, bizlerin ona olan güveni olduğu sürece bu adımlarla devam edip, alnımızın akıyla bu işlerden çıkacağımızın bilincindeyiz. Güzel geleceklerin ve güzel yatırımların Karacasu’yu beklediğini sizlere müjdeliyor, çalışmalarımızın ilçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Haberin Devamı

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

‘Altyapıya önemli yatırımlar yaptık’

Karacasu’nun ihtiyaçları doğrultusunda Büyükşehir’le ortaklaşa çalışarak merkez ve mahallelerimizde birçok başarılı çalışmalara imza atıldı. Karacasu merkezde ve çevre mahallelerde parkeleme, yol genişletme ve arazi yolları mıcırlama çalışmalarının yanında Karacasu Belediyesi, dönem boyunca Ataeymir, Bahçeköy, Çamköy, Dereköy, Esençay, Yazır, Yukarı Görle, Alemler, Güzelbeyli, Işıklar, Yeniköy, Tepecik, Palamutçuk, Cuma Mahallesi, İnkılap Caddesi, Şehit Kenan Karabacaklı Caddesi, Büyükdağlı Caddesi, Yeni Kerne Yolu, Kahvederesi Yayla İçi yollarda ve Kahvederesi gidiş güzergâhında, Cabi Mahallesi 42 No’lu Sokak’ta, 10 No’lu Sokak’ta beton parke taş döşeme işi, Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla bitirilip Karacasu halkının hizmetine sunuldu.

Haberin Devamı

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

Bu kapsamda 195 bin metrekare parke, 116 kilometre 1. ve 2. kat asfalt kaplama, 585 kilometre arazi yolu mıcırlama yaparak halkımızın hizmetine açtık. Çalışmalarımız devam ediyor. İhalelerimiz yapıldı, bu yıl içinde programa aldığımız birçok yerde sıcak asfalt kaplama çalışmalarına başladık. Bunun yanında, merkez ve mahallelerdeki tüm parke tamiratları, belediyemiz ekipleri tarafından gerçekleştirilmeye de devam ediyor. Bu güzel ilçemizi daha ileriye götürmek ve Türkiye’ye örnek bir ilçe konumuna getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

‘Vatandaşımızı birçok hizmetle buluşturduk’

Belediyemiz, yol çalışmalarının yanı sıra ilçemize üç adet pazar yeri yaparak, hem pazarcı esnafının hem de vatandaşlara rahat ve nezih bir ortam sundu.

Halkımızdan gelen talepler doğrultusunda, birçok cemiyet yerinde bakım, onarım, bulaşıkhane, yemekhane, tuvalet, köy konağı bakım-onarımı, sağlık bakım odası, muhtarlık odası, camilerimizin boya badana işleri yapıldı.

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

‘Her mahalleye ulaşıyoruz’

Bu bağlamda, Ataeymir Muhtarlığı odası, Ataeymir Petrol Ofisi içine bir adet dükkân oluşturulması işleri yapıldı. Ataeymir Sağlık Ocağı tadilatı, bulaşıkhane yapımı, dernek yeri çatı tamiratı, Ataköy halı saha bakımı ve güçlendirilmesi, Ataköy cemiyet yeri bakım onarımı, Ataköy umumi tuvaletin yenilenmesi, yaptığımız diğer hizmetler arasında yer aldı. Bingeç Muhtarlığı odası bakım onarımı, Çamköy imam lojmanının bakımı, Esençay sağlık bakım odası tadilatı, Esençay Anaokulu’na tuvalet yapılması, Geyre Hizmet Binası bakım-onarımı, Y. Görle cemiyet yeri bakımı, Işıklar muhtarlık ve sağlık bakım odası tadilatı, Işıklar yıkılan eski cami duvarının yapımı, Işıklar cami altındaki tuvaletin boya-badana işleri, Nargedik Mahallesi’ne muhtarlık ve sağlık bakım odası yapımı, Palamutçuk Gölcük Yaylası’nda mesire alanı düzenlenmesi, Tepecik Mahallesi’ne muhtarlık ve sağlık bakım odası yapımı, Karacaören cemiyet yeri bakım-onarımı, Yenice Park Kahvesi boya badana ve tadilat çalışmaları, Yeniköy kahve-muhtarlık odası-sağlık bakım odası tamirat ve boya işleri, Yeşilköy ve Bahçeköy camilerinin boya-badana işleri, Yenice düğün salonuna serinletici konulması çalışmaları gerçekleştirildi. Karacasu merkezde Cuma Mahallesi’ne kapalı dernek yeri yapılarak vatandaşın düğün derneklerini yapmaları sağlandı.

Belediye binasının zemin katınaa, 50 metrekare kapalı alanda, içinde ölünün yıkanıp kefenleneceği teneşir ve kefen sehpası ile bir adet morgun olduğu iki odalı gasilhane hizmet binası kazandırıldı. Soğuk hava deposunun yenileme ve düzenleme çalışmaları, yeni pazar yerine, ısıtıcı ve serinleticilerin konulması, belediye düğün salonunun yenileme ve düzenleme çalışması.. Tüm bunlar, halkımızın hizmetine sunuldu. Hizmetlerimizle hep vatandaşımızın yanında olacağız.

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

KALİTEDE ÖNCÜ BELEDİYE

Karacasu Belediyesi olarak hizmette ve kalitede öncü olma ilkesinden hareketle, ilçe insanımızın refah, huzur ve güven içinde yaşamasının temini için gereken çabayı gösteren bir anlayışla hareket ederek, Karacasu merkezde ve 32 mahallemizin genelinde tüm cadde, sokaklarımızda 1500 adet çöp konteynerimizin günlük olarak çöp alımı yapılmakta, 5 adet çöp toplama aracı ile birlikte halkımıza hizmet verilmektedir.

Aydının yükselen ilçesi: Karacasu

Çalışmaya devam

Ayrıca ilçemizde ve çevre mahallerimizde bulunan pazar yerlerinin ve cemiyet yerlerinin temizlikleri yapıldıktan sonra, yıkama işleri de gerçekleştirilmektedir. Temizlik ekiplerimiz, ilçemiz genelinde hazırlanan program dahilinde tüm cadde ve sokakların süpürülmesi, kaldırımlarda, parklarda, belediyemize ait bahçelerde oluşan yabani otların temizlenmesi, ilaçlama, kireç, badana işlerinin yapılması, mezarlıkların içinde çevre düzenlemesi, ilçemizdeki tüm konteynerlerin periyodik olarak yıkama ve dezenfekte işleri, vatandaşlarımızın acılı günlerinde yanlarında olabilmek için cenazelerde çadır, çay ve pide ikramı, morg, cenaze taşıma ve mezar açma hizmetleri aralıksız olarak sürdürülmektedir. İlçemizdeki birçok mahallemizde sulak arazilerin çok olması ve hayvancılıkla uğraşılması, haşere üremesine sebep olmaktadır. İnsan sağlığı ve çevre için zararlı birçok sinek ve haşerenin önüne geçebilmek için belirli zamanlarda ilaçlama yapılmaktadır.