Ege ‘Aziz Nesin’lik olay

‘Aziz Nesin’lik olay

08.11.2009 - 00:15 | Son Güncellenme:

Rotaryenler, 1 milyon lira harcadı, Ege Üniversitesi’nde engelli çocuklar için rehabilitasyon merkezi ve eğitim parkı kurdu. Çalıştıracak personel bulunamadığı için, aradan dört yıl geçmesine rağmen hala açılamadı

‘Aziz Nesin’lik olay

İzmirli Rotaryenler’in yaklaşık 1 milyon lira harcayarak yaptırıp, Nisan 2006’da teslim ettiği Ege Üniversitesi-Rotary Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi ve Eğitim Parkı, çalıştırılacak personel bulunamadığı için hala açılamadı. Proje koordinatörü, eski guvernörlerden Gündüz Hekimgil, isyan etti, “Bina, donanım olarak yapılabileceğin en iyisi yaptık. Yurtdışından istenen cihazları da getirttik. Hepsi depolarda duruyor. Arkadaşlar, ‘Ne zaman açılacak’ diye soruyor. Söyleyecek laf bulamıyorum. Rotary’ye karşı namusu kurtarmaya çalışıyorum” dedi.

Bu haliyle açılacak
Merkezin müdürü Prof. Berrin Durmaz ise yüreklere su serpen açıklama yaptı. Rektör Prof. Cangeder Yılmaz’a rapor sunduğunu, nörolojiden ve psikiyatriden bir heyet oluşturulmasını istediğini dile getirdi. Durmaz, “Merkezi bu haliyle açmaya karar verdik. Muayene ve değerlendirmelere başlayacağız. İlk etapta kimleri rehabilitasyona alacağımızı belirleyeceğiz. Üniversitenin bir merkezi olarak hizmet vereğiz” diye konuştu.