Ege ‘Aziz Oyunlar’ alkışlandı

‘Aziz Oyunlar’ alkışlandı

27.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü etkinlikleri kapsamında, Türkiye Tiyatrolar Birliği üyesi 12 Tiyatro Grubu, Çeşme ve Dikili’de sahne alarak Aziz Nesin’in oyunlarını oynadı.

‘Aziz Oyunlar’ alkışlandı

Proje kapsamında her bir tiyatro topluluğu tarafından Aziz Nesin’in öyküleri, 15’er dakikalık oyun olarak oynandı. Aliağa Belediye Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Demet Saka, ALBET’in projede yer almasının önemine işaret ederek, “Aliağa’da adeta bir kültür sanat okulu biri faaliyet gösteren Konservatuarımız bünyesinde ALBET tiyatroyu gençlere ve çocuklara sevdiriyor. ALBET olarak projede yer aldığımız için çok mutluyuz” dedi.

Haberin Devamı

Aegean Band’dan bahar konseri
Orkestra Aegean Band, 31 Mart’ta “Oldies But Goodies” konseriyle AKM’de İzmirli müzikseverlerle buluşacak. İsmini Ege’den alan Aegean Band, AKM konserinde geçmişten günümüze klasikleşmiş ve bir çok dilde seslendirilmiş hit şarkıların yanı sıra Ege’nin karşı kıyısından Grek ve Balkan müzikleri örneklerine de yer verecek.

İşadamı sanata yatırım yapmalı

Balçova Salih Dede Lisesi Sanat Koridorunda gerçekleştirilen “İzmir’de Sanat ve Sanat Eğitimi” konulu etkinliğe konuşmacı olarak DEÜ Buca Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Ressam ve Sanatçı Prof.Bedri Karayağmurlar katıldı. Karayağmurlar ülkemizde güzel sanatlara olan ilginin çok düşük düzeyde kaldığından ve iş dünyasının da sanata duyarsız kaldığından yakındı., “Kazanan bir işadamının, sanata da harcama yapması gerekir” diye konuştu. edi.
DHA

Haberin Devamı

Dikili’de karma sergi

Dikili’de ressam Funda Taş ile heykeltıraş Erkut Kavaklı’nın karma sergisi açıldı. Öğretmenevi’ndeki serginin açılışına Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, Belediye Başkanı adına Meclis Üyesi Hüseyin Çelik ve çok sayıda sanatsever katıldı. Sergide Erkut Kavaklı’nın son bir yılda tel kullanarak yaptığı eserler ile Funda Taş’ın karakalem çalışmaları yeraldı. Sergi 18 Nisan’a kadar açık kalacak.
DİKİLİ DHA