Ege Azmak’a yat limanı projesi iptal edildi

Azmak’a yat limanı projesi iptal edildi

11.11.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmaris’in Hisarönü Köyü’ndeki Azmak’a yapılması planlanan yat limanından, vatandaşların sert tepkisi nedeniyle vazgeçildi. İnşaat, bölgenin doğal SİT alanı olması nedeniyle durduruldu

Azmak’a yat limanı projesi iptal edildi


Marmaris’te Hisarönü Köyü Azmak Mevkii’nde Karsan Karadeniz Kimya ve Gıda Ltd. Şti. tarafından yapılmak istenen Yat Limanı ve Çekek Yeri Projesi iptal edildi. Kararı Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur açıklarken, projeye karşı çeşitli kampanyalar başlatan çevreciler bayram yaptı.
600 yat kapasiteli marina ve çekek yeri yapılması için Karsan, geçen ay başvuruda bulundu. ÇED duyurusunun askıya çıkmasından sonra çevreciler harekete geçti.
Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan, köyde toplantı yaptı ve imza topladı. Çevrecilere iyi haber, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Uğur’dan geldi.
Dosya iade edildi
Marina ve çekek yeri projesinin iptal edildiğini belirten Uğur, “Firmanın bakanlığımıza gönderdiği dosya yapılan incelemeler sonrasında iade edildi. İnşaatın yapılmaması kararı çıktı. İnşaatın durdurulmasına gerekçe olarak, 2. derecede doğal SİT alanı olması, arkeolojik SİT alanı olması ve burada doğal yaşamın zarar görebileceği bildirilmiştir” dedi. TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ da “Zaten böyle bir yat limanı, uluslararası çevre protokollerine aykırıydı” dedi.

Haberin Devamı

Bakan Günay’ın etkisi mi oldu?

Turizm ve Çevre Gönüllüleri Başkanı Filiz Ersan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’a konuyu anlattıklarını belirterek “Burada Bakan Günay’ın devreye girdiğini düşünüyoruz. Eğer buraya yat limanı ve çekek yeri yapılırsa arkada kalan Azmak Deresi tamamen kuruyacaktı” dedi.