Ege Azmetti, başardı

Azmetti, başardı

19.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

Bergama’da yaşayan ve hiç hayvancılık yapmayan dört çocuk annesi Nesrin Aktaş, Büyükşehir’in dağıttığı dört koyundan sürü sahibi oldu.

Azmetti, başardı

İzmir’in Bergama ilçesine bağlı Yalnızev Mahallesi’nde yaşayan 4 çocuk annesi Nesrin Aktaş (47), Büyükşehir Belediyesi’nin ücretsiz dağıttığı 4 koyunu çevresindekilerin yapamayacağını söylemesine aldırmadan 27’ye yükseltti. İki yıl önce bamya ve zeytin yetiştirerek aile bütçesine katkı sağlayan Aktaş, daha önce hiç hayvancılık yapmamasına rağmen Büyükşehir’in projesinden yararlanmaya karar verdi. Koyun besleme fikrini ailesine de anlatan Aktaş’a, eşinden ve çocuklarından da destek gelince, 3 koyun ve 1 koç alarak hayvancılık yapmaya başladı. 2 yıl önce aldığı koyunlara gözü gibi bakan Aktaş, şimdi hayvanların sayısını 27’ye yükseltti. Aktaş,
o süreci şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Zamanla öğrendi

“Koyunları aldığımız zaman Büyükşehir Belediyesi’nden yetkililer, bize hayvanlara nasıl bakacağımız konusunda ders verdi. Hangi ayda aşı yaptıracağımızı koç dönemlerinde ne kadar yem vermemiz gerektiğini anlattı. Mahallede koyunları olan vatandaşlardan da yardım aldım. Koyunların kuzulama dönemlerinde, onların başında durduk. Doğum işlemlerinde koyunlara biz yardımcı olduk. Köy yerinde diğer komşularımızın yaptıklarına da bakarak, zamanla hayvancılığı öğrendik. Koyunları eşimin yardımıyla sağıyorum.” Bu işe başladığı için çok mutlu olduğunu belirten Aktaş, “Daha önce bu işi yapmadım. Zorlanmadan başarı elde edilmez. Hedefim koyun sayısını 50’ye 100’e çıkarmak. Geçimimi koyunlardan sağlamak istiyorum. Koyunlar nedeniyle hiç pişmanlık yaşamadım. Hayvancılık yaparken içinde heves olacak, sevgi olacak” dedi.