Ege Bağımsızlık için teknoloji lazım

Bağımsızlık için teknoloji lazım

20.12.2017 - 02:36 | Son Güncellenme:

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), Üniversite-Sanayi İşbirliği Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÜSİTEM) ile Manisa Teknokent ve Kocaer firması  tarafından düzenlenen, “1.Uluslararası Üniversite-Sanayi İşbirliği, Ar-Ge ve İnovasyon Kongresi”nde konuşan MCBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kemal Çelebi, Türkiye’de özel sektör, iş dünyası ve üniversitelerin, teknoloji üretilmesi noktasında sorumluluk almaya başladığını söyledi.

Bağımsızlık için teknoloji lazım

Çelebi, “Teknoloji sadece iktisadi bağımsızlığımız için değil, siyasi ve askeri bağımsızlığımız için de olmazsa olmazımızdır. Teknolojiyi transfer eden değil, teknolojiyi üreten ve sahip olan bir ülke olduğumuzda, gerçek manada güçlü bir ülke haline gelmiş olacağız” şeklinde konuştu. AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise, Celal Bayar Üniversitesi’nin uygulamaya geçirdiği iş yeri uygulama eğitiminin örnek alınacak bir çalışma olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

Tarım teknolojisi

Manisa’nın, bölge olarak tarımda çok ciddi bir potansiyele sahip olduğuna işaret eden Berber, şöyle devam etti: “Yine teknolojiyi kullanarak, daha çok üreticilerle, bu sektördeki insanlarla iş birliği yaparak bunu da geliştirme imkanımız olduğunu düşünüyorum. Klasik anlamda değil ama tarım teknolojileri anlamında özellikle genetik ve biyolojik anlamdaki çalışmalara çok ihtiyacımız var.”