Ege Balçova’da kömür dumanı olmayacak

Balçova’da kömür dumanı olmayacak

23.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Balçova’da neredeyse tamamı jeotermal enerjiye kavuşurken, Eğitim Mahallesi’nde de doğalgaz kullanılması bekleniyor.

Balçova’da kömür  dumanı olmayacak


İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir İl Özel İdaresi’nin yüzde 50’şer ortağı olduğu İzmir Jeotermal A.Ş. tarafından büyük bir bölümü jeotermal enerji ile ısıtılan Balçova’da şimdi de Çetin Emeç Mahallesi’nde çalışmalar başladı. Yeni proje ile 4 bin 300 konutun daha jeotermal enerji ile ısıtılacağı Balçova’da, ilçenin yüzde 85’i jeotermal enerjiye kavuşmuş olacak.
Balçova’da sadece Eğitim Mahallesi’nde jeotermal enerji olmadığını belirten Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya “İzmirgaz Şirketi de Eğitim Mahallesi sınırına kadar geldi. Yaklaşık 5 bin vatandaşımız da İzmirgaz Şirketi’ne doğalgaz ile ısınmak istediğini bildirdi” diye konuştu.Eğitim Mahallesi’nin de doğalgaz ile ısıtılması ile Balçova’da bu yıl kömür kokusunun olmayacağını vurgulayan Başkan Çalkaya, jeotermal enerji için Balçovalılarla birlikte 2004 yılından bu yana mücadele ettiklerini ifade etti.