Ege Balıkesir kuzuları destekle büyüyor

Balıkesir kuzuları destekle büyüyor

26.01.2023 - 00:10 | Son Güncellenme:

Büyükşehir Belediyesi, coğrafi işaretli ‘Balıkesir Kuzu Eti’nin üretiminin yaygınlaşması ve üreticinin kazancının artması için beş ilçede 250 yetiştiriciye toplam 2 bin 750 hayvan desteğinde bulunacak.

Balıkesir kuzuları destekle büyüyor

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehir ekonomisinin lokomotifi tarım ve hayvancılığı güçlendirmeye devam ediyor. Coğrafi işaret ile koruma altına alınan “Balıkesir Kuzu Eti” üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla Kepsut, İvrindi, Savaştepe, Dursunbey, Sındırgı ilçelerinde “Balıkesir Kuzusu” damızlık merkezleri kuran Büyükşehir, üreticilere de damızlık hayvan desteğinde bulunuyor.
Küçükbaş hayvan varlığının yoğun olduğu İvrindi, Kepsut, Savaştepe, Dursunbey ve Sındırgı’da belirlenen pilot bölgelerdeki 50 yetiştiriciye; 10 koyun 1 koç olmak üzere toplam 2 bin 750 damızlık hayvan desteğinde bulunmaya hazırlanan Büyükşehir, Dursunbey ile kura çekimine başladı.

Haberin Devamı

10 koyun bir koç
Küçük aile işletmelerine destek verilerek koyunculuğun ilerlemesi, yaygınlaştırılması ve elit sürüler elde edilmesini amaçlayan proje kapsamında Büyükşehir, söz konusu 5 ilçede 50’şer üreticiye 10 koyun ve 1 koç desteği vererek toplam 250 üreticiye 2 bin 750 küçükbaş hayvan desteğinde bulunmuş olacak. Projenin hayvancılıkla uğraşan diğer ilçelerde de uygulanması planlanıyor.