Ege Balıkesir plajlarında engeller kalkıyor

Balıkesir plajlarında engeller kalkıyor

28.06.2022 - 00:05 | Son Güncellenme:

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 291 kilometrelik sahil şeridinde düzenleme çalışmalarına devam ediyor. Ayvalık’tan Altınoluk’a kadar Büyükşehir sorumluluğunda olan plajlarda yürüyüş yolundan bitkilendirmeye, kent mobilyalarından sahil temizliğine kadar her şeye temas ediliyor.

Balıkesir plajlarında engeller kalkıyor

Özellikle engelli bireyleri de düşünen Büyükşehir Belediyesi, tuvaletlere ve plajlara rampalar yerleştirdi. Ekipler son olarak Edremit Altınkum, Yağcılar, ve Ayvalık Birlik Ortopedik Engelliler Derneği’nde engelli rampası çalışmasını tamamladı. Yürüyüş yollarını ve iskeleleri de onaran ekipler, plajları hazır hale getirdi.

Haberin Devamı

Trafik kazalarını önleyecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanlığı, traktör kazalarının önüne geçmek ve can kayıplarını en aza indirmek amacıyla çiftçilere reflektör dağıtmaya devam ediyor. Dağıtıma ilk olarak İvrindi Gökçeyazı Mahallesi’nden başlayan Büyükşehir, çalışmalarını Susurluk’ta devam ettirdi. Traktörlere reflektörleri takan Büyükşehir diğer yandan kullanımının önemi konusunda çiftçileri bilgilendirdi.